© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
05.12.2014 14:48:32

Čustveno slovo Vettla

Štirikratni zaporedni svetovni prvak v formuli ena Sebastian Vettel, ki je moral letos krono predati Lewisu Hamiltonu, se je poslovil od nekdanjih sodelavcev.

Na sedežu moštva Red Bull-Renault v Milton Keynesu se je svetovnemu prvaku med letoma 2010 in 2013 zahvalila zbrana množica njegovih zdaj že nekdanjih zvestih sodelavcev, ki so nedvomno prispevali levji delež k vsem uspehom.

Vettel, ki je ravno prejšnji teden prvič preizkusil novi Ferrarijev dirkalnik, se je v čustvenem slovesu zahvalil za dobro opravljeno delo. "Imeli smo najboljši avto, ker smo bili najboljša ekipa. Ne morem vam z besedami opisati, kako zelo sem vam hvaležen. To je bilo izjemno obdobje," je med drugim dejal 27-letni voznik formule ena.

Vodilni možje so mu v znak zahvale podarili kar nekaj daril, med drugim je dobil kipec bika, poleg tega mu bodo podarili enega od bolidov, s katerimi je osvojil naslov prvaka. Toda zaenkrat bo ta zverina še zmeraj varno pod ključem, saj, kot se je pošalil šef ekipe Christian Horner: "Ne želimo, da bi na koncu končal v garaži v Maranellu."

Nemec je v moštvu Red Bulla preživel šest sezon, v tem času pa je zbral štiri naslove prvaka, 38 zmag, skupno se je na zmagovalni oder povzpel kar 65-krat.

Galerija