© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
05.12.2014 10:19:25

Lokalni derbi v Sežani

db

V sedmem krogu superlige se bosta jutri v balinarski dvorani v Sežani v lokalnem derbiju spopadla Hrast in Skala.

Glede na trenutno uvrstitev na lestvici in ob predpostavki, da igrišče v Sežani nobeni od ekip ne prestavlja nikakršne prednosti, saj tako Skala kot Hrast vse domače tekme igrata v isti dvorani, so v srečanju dveh kraških ekip nedvomno favoriti Kobjeglavci. Ti bi morali izkoristiti svojo prednost v disciplinah zbijanja. Seveda pa imajo derbiji vedno nek poseben naboj in pritisk, ki ga je treba zdržati. Zato bo zmagovalec po vsej verjetnosti tisti z bolj jeklenimi živci.
 
V Škofji Loki se bosta srečali ekipi z vrha in z dna lestvice. Srečanja med Lokateks Trato in Luko Koper so v preteklosti odločala o naslovu državnega prvaka. Letos žal ne bo tako. Medtem, ko imajo Ločani tudi tokrat ambicije po osvojitvi naslova državnega prvaka, pa se oslabljeni Koprčani borijo zgolj za obstanek v superligi, saj so od vseh superligašev še edini brez zmage, priborjene na igrišču. Zato bi bilo v tem srečanju vse drugo kot prepričljiva zmaga Lokateks Trate veliko presenečenje.
 
Krim se bo srečanja proti novincu Košani lotil pod vtisom zadnje tekme proti Luki Koper, ko se je po visokem vodstvu namesto zanesljive zmage moral zadovoljiti zgolj z neodločenim rezultatom. Manj od pričakovanja je v preteklem krogu dosegla tudi Košana, ki se je z Anteno Portorož enakovredno kosala večji del tekme, na koncu pa morala vendarle priznati premoč izkušenejšim gostom iz Belega križa.
Glede na prikazano igro v prvih šestih krogih je Krim vsekakor v vlogi favorita.
 
Antena Portorož tokrat v svoji dvorani na Belem križu pričakuje kranjsko Planino Ribnikar AS, ki ji trenutno ne gre vse po načrtih. V zadnjih treh srečanjih je od šestih možnih točk osvojila le eno, istočasno pa je po sklepu pritožbenega organa za zeleno mizo izgubila tudi srečanje proti Luki Koper, ki ga je sicer dobila. Zadnja zmaga v Košani je Anteni dala nov zagon in pomembno prednost pred konkurenti za obstanek. Z razliko od srečanj v Sežani, Ljubljani in Škofji Loki, kjer so domača moštva v prednosti proti gostujočim ekipam, pa izrazitega favorita v srečanju med Anteno in Planino praktično ni. Zato bi se ena ali druga ekipa zmage razveselila kot darilo Miklavža.

 

Superliga - 7. krog ( jutri ob 15.uri)
Sežana: Hrast - Skala
Škofja Loka: Lokateks Trata - Luka Koper
Ljubljana: Krim - Košana
Beli križ: Antena Portorož - Planina Ribnikar AS