© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
04.12.2014 22:25:03

Tommy in Tiger

Reuters

Eden najboljših golfistov vseh časov razveselil dečka, v katerem vsak lahko najde navdih.

Tommy Morrisey je star tri leta in pol in je že zdaj navdušen golfist. Ni pa samo navdušen nad igro, ampak v tej tudi blesti. Svoj prvi komplet palic pa so mu starši podarili že za prvi rojstni dan.

A Tommy ni kot večina drugih otrok. Fantek, ki prihaja iz New Jerseya se je namreč rodil brez polovice desne roke, kar pomeni, da golfsko palico vihti zgolj z levo ročico, žogico pa pošilja tudi po 70 metrov daleč! 

Volja tega fantiča je vsekakor hvalevredna, njegova zgodba je nekaj res posebnega, kar so v Ameriki odkrili tudi mediji in od avgusta dalje Tommy svojo zgodbo deli s širšo javnostjo, predvsem pa s svetom golfa, ki ga je takoj sprejel medse.

Ravno ta teden so Tommyja povabili v Orlando, kjer je bil gost na prireditvi oziroma turnirju Hero World Challenge, kjer so mu pripravili prav posebno presenečenje. Na zelenici za golf se mu je namreč pridružil Tiger Woods, ki je sicer gostitelj tega turnirja.

Tommy je bil presrečen, javnost pa je dobila priložnost, da Tigerja vidi v drugačni luči, to je kot očeta (ima dva otroka) in ne samo kot golfista. Tudi Woods sam pa je bil precej presenečen nad golfskimi zmožnostmi fantiča, kot tudi nad njegovo dobro voljo, ki je prav nalezljiva. "Šokiral me je. Nisem mogel verjeti, da lahko samo z levico, z eno roko lahko tako močno udari s palico," je dejal Tiger.

Televizijska mreža Fox Sports je posebej o tej priložnosti posnela prispevek, ki si ga lahko ogledate na spodnji povezavi.