© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
05.12.2014 11:11:41

Skrbi za dobro voljo

sm

Član Karate kluba Žalec Igor Dobrič je pred kratkim nastopil na 1. svetovnem prvenstvu v karateju za osebe s posebnimi potrebami in v katah zasedel sedmo mesto med 17 tekmovalci, kar je bila najboljša slovenska uvrstitev na prvenstvu.

Prvenstvo je potekalo ob siceršnjem svetovnem prvenstvu za karateiste v nemškem Bremnu, na katerem je bil kot reprezentančni trener iz žalskega kluba prisoten tudi Matjaž Končina. Igor Dobrič je tekmoval v kategoriji težje učljivih oseb, ki so jo tokrat uradno izpeljali prvič, kot poizkusno pa že na prejšnjem SP v Parizu. Vseeno mu je uspelo dokončati srednjo kmetijsko šolo, zdaj pa dela v 1. osnovni šoli Žalec, kjer je zaposlen v kuhinji.

Igor se je s karatejem začel ukvarjati že v osnovni šoli, po njej pa se je včlanil v klub, v katerem redno trenira že osem let. V kategoriji kate, kjer udarce le nakazujejo, se je prebil do rjavega pasu, torej drugega najvišjega možnega. V vsem tem času je njegov trener Silvo Marič, ki v žalskem klubu deluje že 38 let in je kot trener že nekoliko izpregel, Igorju pa še vedno z veseljem pomaga: "Je zelo pozitivna osebnost in je postal že prava klubska maskota. Z našo pomočjo se je povsem socializiral. Pri 25 letih še lahko napreduje in se na naslednjih prvenstvih vmeša v boj za odličja." 

Silvo nam je opisal še zanimivo izkušnjo s poti na prejšnje SP v Parizu: "Igor se je takrat zelo bal vožnje z letalom in le s težavo smo ga pregovorili, da se je nazadnje le usedel nanj. Potem je ta strah izgubil in postalo mu je celo všeč. Na prvenstvu je bil nato tisti, ki je najbolj poskrbel za dobro vzdušje v ekipi," je bil zadovoljen trener, ki bo še naprej sodeloval s svojim varovancem. Lasti si tudi zasluge za to, da so karate za osebe s posebnimi potrebami uvrstili v program državnega prvenstva. Na prvenstvu 10. januarja v Velenju bo Igorja torej mogoče spremljati tudi tam.