© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
30.08.2014 11:57:45

Hamilton le dočakal opravičilo

vszi

V moštvu Mercedesa je bilo od incidenta na zadnji tekmi formule ena v Belgiji precej napeto. Zdaj se je Nico Rosberg, ki je bil glavni krivec za trk moštvenih tekmecev, tudi opravičil.

Spomnimo, na zadnji dirki formule ena pred tednom dni je prišlo do medsebojnega trčenja voznikov Mercedesa. Nemec Nico Rosberg, ki je na koncu osvojil drugo mesto, je že v drugem krogu trčil v Britanca Lewisa Hamiltona. Ta je moral zaradi predrte pnevmatike v bokse, pozneje pa je odstopil. Že tako ne najboljši odnosi med Nemcem in Britancem so se po tej dirki še močno poslabšali, Lewis, ki je potegnil krajšo, pa ga je celo obtožil namernega trka.

Toda kot kaže sta se voznika nemškega moštva vsaj za silo pobotala, Rosberg pa se je po sestanku s šefom Mercedesa Totom Wolffom, tehničnim direktorjem Paddyjem Lowom in kolegom Lewisom Hamiltonom za napako opravičil. "V zadnjih dneh sem neprestano razmišljal o dogodkih, ki so se zgodili na dirki v Belgiji. Zelo mi je žal, da je prišlo do trka, ki je bil posledica moje napake. Prvo moštveno pravilo je, da ne sme priti do trka moštvenih tekmovalcev in ravno to se je zgodilo. Opravičujem se Hamiltonu, ekipi in tudi vsem navijačem," je skesano dejal Rosberg.

Svoje vtise po sestanku je strnil tudi Hamilton, ki je dejal: "V preteklosti sva oba delala napake in ne bi bilo prav, da bi se zdaj prerekala, kdo je storil večje. Od Tota in Paddyja sva dobila jasna navodila, kako se morava na dirkališču obnašati in to bova tudi spoštovala."

"Nico se zaveda, da je storil napako na dirki v Belgiji in se zanjo tudi opravičil, kljub temu pa se ni izognil disciplinski kazni," pa se je glasilo sporočilo za javnost iz moštva Mercedes. Kakšna je sicer kazen ni znano, po vsej verjetnosti pa gre "le" za denarno.