© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/bk
STA/bk
29.08.2014 21:09:32

Žagar hoče na "domačem" terenu na stopničke

Nikola Miljkovič

Z deveto preizkušnjo Speedway Grand Prix serije, ki bo v Gorzowu štela za VN Poljske, se nadaljuje boj za naslov svetovnega prvaka.

V tem Slovenec Matej Žagar trenutno zaseda šesto mesto v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.


Dirka na njegovem "domačem" stadionu Edwarda Janczarza, na ovalu njegovega poljskega poklicnega kluba, bi našemu matadorju morala ustrezati, saj ga pozna do obisti. To bo zanj 50 dirka za VN v njegovi karieri in upa, da bo po izdatnem treningu, ki ga je imel v zadnjih dveh tednih ter spremenjenem motorju, ki bi naj zdaj deloval kot je treba, pozitivno vpisana v zgodovino njegovih nastopov v najboljši spidvejski petnajsterici.

V njej bo sicer manjkal aktualni svetovni prvak, Britanec Tai Woffinden, ki ga bo zaradi zlomljene roke moral nadomestiti poljski rezervni voznik Adrian Cyfer, na startni listi pa ni niti Avstralca Darcya Warda. Alkoholni prestopnik, ki je bil zaradi 0,3 promile alkohola, ki so mu jo našli v krvi pred dirko za VN Latvije pred dvema tednoma, suspendiran iz vseh dirk, bo moral počakati na razsodišče mednarodne motociklistične zveze (FIM), ki bo odločilo o tem kakšna dodatna kazen ga po plačilu 3000 funtov in tej začasni odredbi prepovedi tekmovanja še čaka.

POSTAVIL ULTIMAT
Žagar si vsekakor želi popraviti rezultat iz lanske dirke, ko je osvojil sedem točk in prav zaradi poznavanja stadiona to dirko želel takoj pozabiti. "Pred to dirko je moj nemški tuner očitno popravil motorje, saj zdaj delujejo kot je treba, moral sem mu postaviti ultimat in zdaj bom videl kako bo šlo naprej," je po treningu povedal dobro razpoloženi Žagar in dodal: "Na dirki mora iti precej bolje, kot je bilo v lanski sezoni in verjamem, da se bo to pokazalo že pri mojih startih, saj sem jih nedavno res izjemno veliko treniral in ni vrag, da se to ne bi kje poznalo."


Američan Greg Hancock, ki je z Woffindnovim odstopom naenkrat izgubil glavnega zasledovalca, si lahko že na tej dirki privozi lepo prednost v skupnem seštevku, med glavne favorite pa je za zmago vsekakor uvrščen domačin Krzysztof Kasprzak, Žagarjev klubski kolega, ki je navdušil že z zmago na nedavni dirki za VN Latvije.