© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.08.2024 09:01:42

Krimovke od ponedeljka vadijo v polni postavi, pet novih obrazov

alesfevzer.com

Rokometašice Krima Mercatorja bodo teden dni po koncu olimpijskih iger v Parizu od ponedeljka naprej vadile v polni zasedbi. V Ljubljano sta se vrnili Slovenki Ana Gros in Amra Pandžić, novi obrazi so Francozinji Tamara Horaček in Grace Zaadi Deuna, Španka Jennifer Gutierrez Bermejo, Avstrijka Philomena Egger in Senegalka Hawa N'Diaye.

Po koncu minule sezone je Barbara Lazović končala igralsko kariero, Krim pa so zapustile še nekatere igralke. Rusinja Darja Dmitrijeva je odšla v madžarski Ferencvaros, Francozinja Allison Pineau in Poljakinja Aleksandra Rosiak pa sta se vrnili v domovino in bosta igrali za Metz in Lublin.

Krimovke pod vodstvom črnogorskega trenerja Dragana Adžića prva tekma v polni postavi v sezoni 2024/25 čaka konec tega tedna v Koprivnici, kjer se bodo 23. avgusta pomerile proti Dunajski Stradi. Dan kasneje se bodo pomerile proti Podravki Vegeti, zasedba iz Koprivnice pa bo 7. septembra tudi njihova prva v tekmica v skupinskem delu lige prvakinj.

Dvakratne zmagovalke najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini iz Ljubljane v letih 2001 in 2003 bodo nastopile v skupini A, v njej so tudi Ferencvaros, Metz, norveški Storhamar, danski Nykobing ter še dve romunski ekipi - Bukarešta in Gloria Bistrita.

Krimovke bodo po vrnitvi iz Koprivnice nato v Ljubljani s hrvaškimi prvakinjami opravile skupni trening in odigrale prijateljsko tekmo. V Centru Rog v Ljubljani jih 28. avgusta čaka praznovanje 40. obletnice kluba, dan kasneje pa bodo odpotovale v Metz, kjer jih 30. in 31. avgusta čakata zadnja preizkusa znanja pred začetkom nove sezone.

Krstna tekma v ligi prvakinj jih čaka 7. septembra v Koprivnici, prva domača tekma pa teden dni kasneje, ko bodo gostile Nykobing. Državno prvenstvo se prične sredi prihodnjega meseca.