© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Gregor Lisec
Gregor Lisec
16.08.2024 06:00:49

Zorman z rano na srcu (tudi) o prihodnosti te generacije: Če je to rekel – jaz ne verjamem
Plus

Profimedia

Olimpijske igre so se komaj končale, Uroš Zorman ni še niti začel z delom v svoji novi službi pri Slovanu, pa že z iskrico v očeh pogleduje proti naslednjemu velikemu tekmovanju – svetovnemu prvenstvu 2025 na Hrvaškem. Sicer z rano na srcu, ki bo tudi po selektorjevih besedah ostala nezaceljena, a z lakoto po (novem) velikem uspehu, tudi vero, da lahko Slovencem uspe postaviti manjkajočo piko na i. Ker so v Parizu in Lillu videli, da lahko. Proti vsakomur. Toda s kom? Dean Bombač nam je pred dnevi namignil, da stara garda z njim, Juretom Dolencem, Matejem Gabrom, Borutom Mačkovškom in še kom morda vendarle poizkusi še enkrat, kakšne načrte s to generacijo pa ima selektor? “Saj me poznate,” odgovarja Zut ...

Ste prespali, premleli, se sprijaznili, pustili za seboj izkušnjo, ki jo bo po besedah Deana Bombača težko kdaj povsem preboleti?

Melješ, melješ, melješ vsak dan, premelješ in gre za trenutek mimo. Ampak takšnega turnirja, kot je bil naš na olimpijskih igrah, v resnici ne bomo premleli do konca življenja. Moramo pa se zavedati – in tega ne govorim, ker sem jaz tukaj –, da smo odigrali najboljše prvenstvo v zgodovini Slovenije. Tako blizu nečesa tako velikega, čeprav na koncu daleč, nismo bili še nikoli. Olimpijske igre so posebno tekmovanje, osvojiti kolajno na njih je poseben čar, tako da bo to res težko pustiti za seboj. Življenje gre naprej, logično, glave je treba dati gor in biti ponosen na vse skupaj, a te rane, ki so na naših srcih, ne bodo nikoli zaceljene.

Kako vam je bilo takoj po tekmi s Španijo gledati svoje varovance v solzah ležati na tleh oziroma skrušene sedeti na klopi, kaj je šlo skozi misli ob teh prizorih?

Kdor me pozna, ve, da sem moral najprej premleti razočaranje sam pri sebi. Sem pa kot trener moral čez to precej hitreje, kot bi šel kot igralec. Težko je bilo. Zavedal sem se, da se moram kot trener in selektor pobrati prvi in poskušati fante čim prej dvigniti. Kot sem že rekel, smo lahko ne glede na vse ponos Slovenije.