© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(rp)
(rp)
15.08.2024 15:50:42

Krimovke v ponedeljek s polno zasedbo

Tamara Horaček bo pomembna okrepitev Krima v novi sezoni.
Tamara Horaček bo pomembna okrepitev Krima v novi sezoni.
Profimedia

Rokometašice Krima Mercatorja so s polno paro začele s pripravami na novo sezono 2024/2025, ki prinaša številne izzive na domači in evropski sceni.

Celotna ekipa se bo prvič zbrala v ponedeljek, 19. avgusta, ko bo opravila prvi trening v polni zasedbi. Med njimi bosta tudi Tamara Horaček in Grace Zaadi Deuna, srebrni francoski olimpijki iz Pariza, kjer je igrala tudi španska okrepitev Jennifer Gutierrez. Vratarka Barbara Arenhart je brazilske rojakinje spodbujala s tribun in se tam tudi poslovila od reprezentančnega dresa.

Rokometni klub Krim Mercator bo po koncu sezone 2024/25 ostal brez ene svojih največjih zvezdnic, saj bo Jovanka Radičević po več kot dveh desetletjih na najvišji ravni zaključila svojo bogato športno pot. Kariero bo sklenila v dresu Krima Mercatorja, za katerega je igrala že v minulih dveh sezonah. Sezona 2024/25 bo njena 21. zaporedna sezona v elitnem evropskem tekmovanju, kar je največ med vsemi igralkami.

Jovanka, ki se je Krimu Mercatorju pridružila pred sezono 2022/2023, je ob napovedi konca kariere dejala: "Vsako odločitev vedno sprejemam premišljeno. V življenju in športu sem se vodila z intuicijo, in do sedaj so bile odločitve prave. Treba je vedeti, kdaj se umakniti. Da se te ljudje zapomnijo, ko si na vrhuncu. Mislim, da sem rokometu dala vse. Resnično sem ponosna na vse, kar sem do sedaj dosegla, in ta odločitev je prišla iz srca," je njena želja, da kariero zaključi z uvrstitvijo na zaključni turnir lige prvakinj, ki bo potekal v Budimpešti.

Že nekaj dni po prvem treningu se bodo krimovke podale na tradicionalno pot v Koprivnico, kjer jih v petek, 23. avgusta, čaka prva prijateljska tekma proti Dunajski Stredi. To bo odlična priložnost za uigravanje ekipe, ki je glede na lani precej spremenjena. Že naslednji dan, 24. avgusta, bodo odigrale še eno prijateljsko tekmo proti Podravki Vegeti, ki bo prvi tekmec Krima tudi v ligi prvakinj. Ta dvoboj je načrtovan za 7. september.

V začetku novega tedna bodo krimovke nadaljevale priprave s skupnim treningom s Podravko in prijateljsko tekmo v Stožicah. Poleg intenzivnih priprav pa bo konec avgusta tudi čas za slavnostne dogodke. RK Krim Mercator bo praznoval svojo 40-letnico, kar je pomemben mejnik v zgodovini kluba. Takoj po slavju bo ekipa odpotovala v Metz, kjer jih 29. avgusta čaka skupni trening z domačinkami. Sledili bosta še dve pripravljalni tekmi, in sicer 30. in 31. avgusta, kar bo zadnji preizkus pred začetkom sezone.

September bo za Krim Mercator izjemno pomemben mesec. Prva tekma v ligi prvakinj bo na sporedu 7. septembra (18.00) v Koprivnici proti Podravki Vegeti, le teden dni kasneje, 14. septembra (18.00), pa bo v Areni Stožice na vrsti prva domača evropska tekma proti danski ekipi Nykøbing. Ta uvodna dvoboja bosta pokazala, kako dobro je prenovljena ekipa pripravljena na izzive, ki jih čakajo v novi sezoni.