© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
22.12.2014 09:59:44

Še nekaj dni v okrnjeni zasedbi

Grega Wernig

Danes okoli trinajste ure bodo reprezentanti počasi začeli kapljati v standardno bazo pod Pohorjem, že popoldne bo na meniju prvi trening. Za zdaj v okrnjeni zasedbi.

Na priprave je vabljeno kar 26 igralcev, še nikoli toliko, a nekateri se bodo pridružili šele po božiču, nekateri pa celo po novem letu in ker sta že 27. in 28. decembra na sporedu prvi prijateljski tekmi (Egipt in Alžirija v Celju) je večje število razumljivo. Tekmi z afriškima predstavnikoma bo morala oddelati kombinirana ekipa s širšega seznama, medtem ko najbolj obremenjeni po drugi strani ne bodo v kadru. Prvi rez bo sledil po novem letu, potem pa bo do odhoda v Katar na pripravah sodelovalo 21 igralcev.

Med zadnjimi bodo v Zreče kot je že v navadi prišli bundesligaši (Prošt, Bezjak, Natek, Kozlina), tudi Sebastian Skube ima še v nedeljo tekmo danskega prvenstva. Prav Skubetovo igralno mesto levega zunanjega je bilo v zadnjih tednih najbolj na udaru, Boruta Mačkovška in Nenada Bilbijo je moral selektor Boris Denić zaradi poškodb prečrtati že pred časom, oktobra je v reprezentančno jato vrnil Klemna Cehteta, zdaj pa še Miladina Kozlino, ki pa je imel v zadnjih tednih podobno kot Mitja Nosan nekaj zdravstvenih težav, oba sta med drugim izpustila prvenstveni tekmi konec tedna.

Reprezentanti se bodo vse do 8. januarja in odhoda na prijateljski turnir na Dansko pripravljali v Zrečah, predvidenih je 28 treningov, ter pet prijateljskih tekem.


ŠIRŠI SEZNAM

Vratarji: Primož Prošt (Göppingen), Gorazd Škof (Nantes), Klemen Ferlin (Gorenje), Matevž Skok (Celje PL)
Levi krili: Luka Žvižej (Celje PL), Simon Razgor (Meškov), David Špiler (Meškov)
Levi zunanji: Sebastian Skube (Bjerringbro), Klemen Cehte (Aix), Mitja Nosan (Gorenje), Miladin Kozlina (Minden)
Srednji zunanji: Uroš Zorman (Kielce), Dean Bombač (Pick Szeged), Marko Bezjak (Magdeburg), Staš Skube (Gorenje)
Desni zunanji: Jure Dolenec (Montpellier), Jure Natek (Magdeburg), David Miklavčič (Celje PL)
Desna krila: Dragan Gajić (Montpellier), Gašper Marguč (Veszprem), Vid Kavtičnik (Montpellier), Mario Šoštarič (Gorenje)
Krožni napadalci: Uroš Bundalo (Tremblay), Matej Gaber (Montpellier), Miha Žvižej (Toulouse), Blaž Blagotinšek (Celje PL)