© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/ru
STA/ru
20.12.2014 15:26:23

Slovenke v drugem bobnu

Grega Wernig

Ženska reprezentanca ni nastopila na EP na Madžarskem in Hrvaškem, pred nedeljskima tekmama za tretje mesto med Črno goro in Švedsko ter finalno med Norveško in Španijo pa bo v Budimpešti dobila tekmico v dodatnih kvalifikacijah za nastop na SP na Danskem leta 2015.

Slovenija si je po zmagi na kvalifikacijskem turnirju v Zürichu, kjer je premagala Grčijo, Švico in Belorusijo, priigrala dodatni kvalifikacijski tekmi - prva bo na sporedu 6. ali 7., povratna pa 13. ali 14. junija prihodnje leto - za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo med 7. in 21. decembrom prihodnje leto na Danskem.

Neposreden nastop na svetovnem prvenstvu sta si poleg domače izbrane vrste priigrali Norveška in Španija, letošnji finalistki evropskega prvenstva, vse druge reprezentance, ki so nastopile na turnirju v naši soseščini, pa bodo nastopile v dodatnih kvalifikacijah.

Slovenija bo nedeljski žreb v medijskem središču v dvorani Laszlo Papp v Budimpešti, ki se bo začel ob 13. uri, pričakala v drugem jakostnem bobnu, v njem pa so še Poljska, Rusija, Srbija, Hrvaška, Ukrajina, Avstrija, Češka in Islandija.

Možne tekmice Slovenije so Črna gora, Švedska, Francija, Madžarska, Nizozemska, Nemčija, Romunija in Slovaška, torej reprezentance, ki so se na letošnjem evropskem prvenstvu zvrstile od 3. do 11. mesta.