© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk, ap
muk, ap
19.12.2014 11:42:43

Še korak naprej v zrelosti in razmišljanju

Arsen Perić

Vijoličasti rokometaši bodo zadnjo tekmo v letu 2014 odigrali pred domačim občinstvom, in sicer z neposrednim tekmecem za vrh državnega prvenstva, velenjskim Gorenjem.

Že pred zadnjimi šestdesetimi minutami v tem koledarskem letu je sicer jasno, da bodo na vrhu lestvice prezimili Celjani, sobotni obračun v Taboru pa bo dal odgovor na to, kdo bo silvestrovo ter reprezentančni premor pričakal na drugem mestu.

Ko so ose nazadnje gostovale v štajerski prestolnici, smo bili priča eni najbolj nenavadnih in dramatičnih ligaških tekem zadnjih let. Velenjčani so namreč še sredi drugega dela vodili z osmimi goli, a sledil je redko viden preobrat, prava pravcata rapsodija v vijoličastem, po kateri se je Gorenje praktično že sprijaznilo s porazom, toda že po zadnjem zvoku sirene je sledil še en zasuk in Mario Šoštarić, nekdanji član Maribora, je z mojstrskim strelom iz mrtvega kota gostom priigral točko. Ni pa jih bilo malo, ki so menili, da so navkljub temu Velenjčani prav tistega marčevskega večera izgubili naslov državnega prvaka.

Bil pa je to le eden izmed številnih zanimivih, nemalokrat tudi dramatičnih dvobojev Maribora in Gorenja v zadnjem času. Zadnjič sta se ekipi na igrišču srečali septembra, ko so bili Velenjčani po izenačenih šestdesetih minutah v domači Rdeči dvorani na koncu za malenkost boljši.

"Res je, septembra so bili Velenjčani na koncu za dva gola boljši, čeprav smo dobršen del tekme bili v prednosti mi. Upam, da bo tokrat drugače. Seveda bomo naredili vse, da s pomočjo naših navijačev na domačem parketu osvojimo novi točki," pravi Velenjčan v vratih Branika Emir Taletović, na podporo s tribun pa upa tudi krožni napadalec Igor Žabić. "Zavedamo se, da nas čaka težka tekma z zelo kakovostnim nasprotnikom. Vendar pa se med seboj dobro poznamo, tako da vemo, kje so njihove pomanjkljivosti. Igramo pred domačo publiko, kar je še dodaten plus za nas."

Turbulentno jesen, ko so hitro sklenili evropsko ter pokalno avanturo in ki je med drugim prinesla menjavo na trenerski klopi, bi seveda Mariborčani radi sklenili na pozitiven način, z zmago, če se le da z več kot dvema goloma, saj bi tudi medsebojna gol razlika na koncu lahko odločala o drugem in tretjem mestu oziroma prednosti domačega terena v polfinalu končnice.

Po mučenju z dolenjskim dvojčkom (Trimo, Krka) so v zadnjem tednu, dveh na prvi pogled dvignili formo, kar potrjujejo tudi rezultati. Resda je obračun s Sevnico in tistih plus petnajst zaradi nekonkurenčnosti Posavcev treba jemati z dobršno mero rezerve, a optimizem lahko v Taboru gradijo tudi na porazu s Celjani, pa če se to še tako čudno sliši. A proti najboljšemu slovenskemu moštvu v letu 2014 so na trenutke prikazali zelo solidno predstavo in razmeroma drago prodali svojo kožo. "Tako kot vedno in kot vsi športniki bomo šli tudi v to srečanje z namenom, da čim bolje odigramo in na koncu zmagamo. Želim si, da bi naredili nov korak naprej v primerjavi s tekmo s Celjem. Dejstvo je, da je bilo Celje boljši nasprotnik, ampak ne morem mimo tega, da smo tudi mi imeli priložnosti. Torej pričakujem korak naprej, kar zadeva izvedbo, zrelost in razmišljanje," se nadeja mariborski strateg Boris Denić.

Maribor proti Gorenju drugič letos torej. Ni jih malo, ki menijo, da bomo v letošnji sezoni videli še vsaj dva obračuna os in vijolic. Maja, v polfinalu.