© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
20.12.2014 10:52:05

Spomin se sem in tja še vedno vrne na tisto tekmo

Arsen Perić

Mario Šoštarić pravi, da se vedno rad vrača v Maribor, v Tabor, ki je bil dve sezoni njegov drugi dom, pa čeprav mu tisti zadnji obisk ni ostal v ravno najlepšem spominu.

Sam je sicer tistega marčevskega večera v tisti nori tekmi z mojstrskim golom že po izteku igralnega časa Gorenju priigral točko, a druga točka je bila tista, ki jih je bržkone stala naslova prvaka. "Seveda se spomin sem in tja še vedno vrne na tisto tekmo, na tistih osemnajst minut, ko smo zapravili nezapravljivo. Ko spremljamo tekme Celja v ligi prvakov, vedno znova vidimo, kaj vse smo izgubili v tiste dobre četrt ure," se je z grenkobo v glasu še enkrat več ozrl na tisto nenavadno srečanje.

Današnje po drugi strani nima tolikšne teže, vse to je neke vrste predigra pred majskim zaključkom, vseeno pa bi bilo v primeru poraza za Velenjčane prvo mesto po rednem delu, ki v končnici prinaša prednost domačega terena ter lažjega tekmeca v polfinalu, bistveno težje, če ne kar nedosegljivo. "Kar zadeva nas, bi rekel, da tekma prihaja ob pravem času, dvigujemo se v formi, sam menim, da je bolje, da je obračun na sporedu še pred premorom kot pa neposredno po njem, ko se bodo fantje komaj dobro vrnili z reprezentančnih akcij. Upamo na pozitiven zaključek leta, se pa ne slepimo, da nas čaka težka naloga, v Mariboru smo se, kot že rečeno, že znali opeči."

Z DENIĆEM HITREJE
Za njegovim nekdanjim klubom je turbulentna jesen, ko je med drugim prišlo tudi do zamenjave na trenerski klopi, kjer zdaj sedi Boris Denić. Je selektorjev pečat že viden? "Vidi se, da jim želi vcepiti hitro igro, podobno, kot jo goji reprezentanca. Hiter center, protinapadi, tempo, igrajo hitreje, kot so pod Šibilo, in verjamem, da bodo še trši oreh kot septembra v Velenju," meni 22-letno desno krilo.

mario sostaric

In če je za vijoličastimi pestra jesen, pa je bilo v osirju precej mirno, nekateri bi rekli celo dolgočasno. Težke tekme bi namreč lahko prešteli na prste ene roke. "Da, res so se šele v zadnjem mesecu zvrstile recimo temu težje preizkušnje, a tudi druge s slabšimi ekipami, slabšimi v narekovajih, je bilo treba korektno oddelati. Ni pa dvoma, da je slovensko prvenstvo osiromašeno, ni več takšno, kot je bilo, pa tudi zato tovrstne derbije še toliko bolj nestrpno pričakujemo in si na njih še toliko bolj želimo prikazati svoj maksimum."

MOJ ČAS ŠE PRIHAJA
Z današnjimi šestdesetimi minutami se prvenstvo poslavlja za slaba dva meseca, v ospredje bo stopila reprezentanca, tudi Super Mario pa se je znašel na širšem seznamu selektorja Denića. "Že uvrstitev na širši seznam si štejem v čast, po drugi strani pa si ne delam utvar. Vemo, da je na desnem krilu strašna konkurenca, moj čas še ni prišel, sem pa vesel, da sem zraven, da diham z reprezentanco, vsaka akcija, vsak dan na pripravah je zlata vreden. Če bom dobil priložnost na tistih dveh tekmah pred novim letom, jo bom seveda poskusil čim bolje izkoristiti, a kot že rečeno, si ne delam utvar. Moj čas šele prihaja."