© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
31.10.2014 15:40:40

Kot Čeljust iz Jamesa Bonda

vszi

Dainis Kristopans bo največja nevarnost za slovenska vrata v sobotnem dvoboju.

Podatki o njegovi višini se razlikujejo, nekateri mu pripisujejo "zgolj" 211 centimetrov, spet drugi navajajo, da je mladenič iz malega mesta Ludza visok kar 215 centimetrov. Za razliko od nekaterih drugih visokoraslih mladeničev tudi ni "prekla", ravno nasprotno, ko stopi na tehtnico se le-ta ustavi pri spoštljivih 135 kilogramih. Impozantne, zastrašujoče postave torej, velikan, ki si želi postati rokometni velikan.

Je prva oziroma bolje rečeno edina zvezda latvijskega rokometa, ki že vse od leta 2009 igra za slovaški Tatran. Bržkone je to njegova zadnja sezona v vrstah serijskega slovaškega prvaka, težko ga bodo zadržali, ni jih malo, ki menijo, da bo prav on zvezda poletnega prestopnega roka. Vrsta za njegov podpis je namreč dolga, želji si ga številni, med drugim tudi tisti največji, najbogatejši.

Dainis Krištopans

Rojen: 27. september 1990
Klub: Tatran Prešov (Svk)
Prejšnji klub: Ludzas Latgols
Položaj: desni zunanji
Višina/teža: 213 cm/136 kg

Kar seveda ne čudi, s svojo postavo, s topom v levici in rokometno inteligenco predstavlja mokre sanje za marsikaterega trenerja. Prototip modernega zunanjega igralca, ki igra v obe smeri, za nameček še levičar, levičarji pa so vedno iskana roba. Niso le fizične predispozicije tiste, zaradi katerih ima njegovo ime debelo podčrtano marsikateri menedžer stare celine, je... "... inteligenten igralec, ima pregled nad igro, za strel z razdalje pa ob njegovih dveh metrih in trinajstih centimetrih najbrž ne gre izgubljati besed. Zagotovo eden boljših desnih zunanjih ta trenutek," kot o 24-letniku pravi njegov klubski soigralec Vasja Furlan.

Fant, ki posluša punk rock in ki kot vzornika navaja Pascala Hensa, je Švedom v četrtek zabil osem golov, kar pa seveda ni bilo dovolj za kakšno točko (23:33). Ob skromnem spremljevalnem orkestru bo težko videl kakšno veliko tekmovanje, latvijski rokomet je pač limitiran. Za razliko od njega. "Težak, velik, močan. Če bi imel še železne zobe, bi bil kot Jaws (Čeljust) iz filmov o Jamesu Bondu," kot ga je slikovito opisal eden tistih, ki je imel to (ne)srečo, da ga je srečal na rokometnem terenu.