© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
30.10.2014 12:53:54

Seznam Maribora: Denić, potem pa Ivezić, Dvoršek,...

Arsen Perić

Doktor je zapustil ordinacijo, Marko Šibila ni več trener Maribora Branika. Pričakovano, bi lahko zapisali. Stolček se mu je namreč pošteno zatresel že po tistih minus dvanajst na Švedskem in milo rečeno klavrnem koncu evropske epizode, zadnjo nogo pa je spodnesel pokalni poraz na Kodeljevem.

Vse od poloma na tekmi s Slovanovim otroškim vrtcem se je zdela njegova usoda skoraj zapečatena, zagotovo pa negotova, včeraj je iz štajerske prestolnice prišla tudi uradna potrditev. Tudi tistih plus devetnajst konec tedna v Slovenj Gradcu mu v tem pogledu torej ni pomagalo, po štirih sezonah in pol je prišlo do sporazumne ločitve.

Uspehov pa tudi spodrsljajev na tej skupni poti ni manjkalo, v spominu so ostali nastopi v pokalu EHF v sezoni 2012/13, ko so bili Mariborčani le sekunde oddaljeni od zaključena turnirja, lansko tretje mesto, sem in tja kakšen odmeven skalp ter sem in tja kakšen nepričakovan spodrsljaj. Pod njegovo taktirko so se uveljavili nekateri mladi igralci, spet drugi so v Mariboru znova našli svojo rdečo nit, vse to pa je bilo na koncu premalo, da bi odtehtalo neprepričljive letošnje predstave na čelu z že omenjenima gostovanjema na Švedskem in v Ljubljani.

KRATEK SEZNAM

Vodstvo kluba je o novem trenerju za zdaj skrivnostno, kdo bo vijoličaste rokometaše vodil v nadaljevanju sezone, naj bi bilo uradno znano v začetku prihodnjega tedna. Klop vijoličastih je nedvomno mikavna za marsikoga. Maribor je namreč danes urejen in finančno stabilen klub ter eno redkih okolij v Sloveniji, kjer se je mogoče profesionalno ukvarjati z rokometom.

Omenja se več bolj ali manj verjetnih imen, od verjetnega Slavka Ivezića pa vse do malce manj verjetnega Borisa Dvorška do skoraj neverjetnega Kasima Kamenice, a prav na vrhu bojda sicer kratke liste je le eno ime, tisto Borisa Denića. Slovenski selektor naj bi se pretekli konec tedna mudil v štajerski prestolnici in po naših informacijah je najresnejši kandidat za naslednika Šibile. Pravzaprav bo presenečenje, če ne bo prav on naslednji trener Maribora. Povedano drugače, aktualni selektor je prva opcija ljudi, ki bedijo nad vijoličasto zasedbo.