© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
29.10.2014 13:36:10

Šibila ni več trener Maribora

Boštjan Selinšek

Maribor Branik se je sporazumno razšel z Markom Šibilo.

Po skoraj štirih letih in pol klop mariborskih rokometašev zapušča trener Marko Šibila. Glavni povod, da se je vodstvo kluba odločilo za sporazumno prekinitev sodelovanja, sta neslavna izpada iz pokala EHF in pokala Slovenije.

»Pred vodstvom kluba je bila izjemno težka odločitev, saj je dr. Marko Šibila v štirih letih in pol pustil globok pečat. Še posebej so izstopali uspešni nastopi v evropskem pokalu EHF, ter uveljavljanje številnih mladih igralcev. S temi uspehi so razumljivo naraščala pričakovanja sponzorjev ter okolja v katerem delujemo in kateremu želimo še naprej ponujati vrhunske športne predstave. V želji, da nekoliko slabši pričetek sezone obrnemo ponovno v pravo smer smo se odločili za menjavo na mestu trenerja. Cilji v letošnji sezoni ostajajo še naprej visoki, z željo, da se vmešamo v borbo za naslov državnega prvaka,« so sporočili iz vodstva kluba.

Kdo bo vijoličaste rokometaše vodil v nadaljevanju sezone naj bi bilo znano v začetku prihodnjega tedna, po naših informacijah pa naj bi bila med kandidati tudi selektor članske reprezentance Boris Denić in selektor mladinske reprezentance Slavko Ivezić.