© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
28.10.2014 21:38:26

Reprezentanti: Deveterica iz 1. NLB Leasing lige

Nikola Miljković

Poleg Klemna Ferlina, Luke Žvižeja in Davida Miklavčiča, ki se te dni mudijo v Kopru na pripravah slovenske reprezentance, je 1. NLB Leasing liga prispevala še peterico reprezentantov.

Težko delo je pred dvojčkoma Burić, izbrana vrsta BiH bo namreč jutri gostovala v Belorusiji, slednja bo resda oslabljena zaradi neigranja Sergeja Rutenke, konec tedna pa se v Tuzli obeta pravi rokometni praznik, v goste namreč prihajajo evropski in svetovni podprvaki Danci.  

Zelo zahtevna naloga je tudi pred pomlajeno črnogorsko zasedbo, v kateri naj bi vidna vloga pripadla tudi članu Gorenja Milošu Božoviču. Črnogorci bodo za uvod v kvalifikacije gostovali v sosednji Srbiji, nekaj dni kasneje pa jih čaka še obračun z Islandijo, ki bo po neuspehu v kvalifikacijah za SP 2014 še dodatno motivirana.

KASAL S ČEHI NA MISIJO NEMOGOČE

Precej bolj mirno reprezentančno akcijo pričakuje še en Velenjčan Michal Szyba. Poljska ima kot domačin že zagotovljeno mesto na prvenstvu stare celine in bo tako prihodnje dni namesto kvalifikacijskim obračunom namenila piljenju forme pred SP v Katarju, v sklopu mini priprav pa bodo odigrali tudi dve tekmi s Tunizijo.

Izmed Celjanov sta poleg Žvižeja in Miklavčiča za nekaj dni okolje in dres zamenjala tudi Ivan Slišković ter Michal Kasal. Če prvega z "kauboji" proti Nizozemski in v Turčiji čaka bolj kot ne rutinsko delo, pa je pred visokoraslim Čehom in reprezentančnimi sotrpini misija nemogoče. Gostovanje v Franciji bi bila prezahtevna naloga še za marsikatero boljšo ekipo kot pa je trenutno češka, sploh, ker se v deželo galskih petelinov odpravljajo brez prvega zvezdnika Filipa Jiche, pa tudi brez Pavla Horaka in Jana Štehlika.