© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
29.10.2014 22:05:41

Uspešen začetek slovenskih rokometašev

Slovenska rokometna izbrana vrsta je v Kopru z 31:25 premagala Slovaško.


Reprezentančni rokomet se je po dveh letih vrnil v Bonifiko, v sicer lepo polni dvorani pa bi težko govorili o kakšnem peklenskem, prej gledališkem vzdušju. Precej bolj pompozna je bila vrnitev Klemena Cehteta, ki si je dres z državnim grbom nadel po štirih letih, vrnitev pa začinil z več kot solidno predstavo in dokazal, da bi nedvomno lahko bil dodana vrednost izbrani vrsti.


S petimi goli samo v prvem delu je na najlepši mogoči način odgovoril skeptikom in nejevernim Tomažem ter bil poleg znova zelo dobrega Gorazda Škofa – nekdanji ljubljenec Bonifike je samo v prvih tridesetih minutah zaustavil ducat strelov – med najzaslužnejšimi za plus tri ob odhodu v slačilnice.

Slovenski selektor Boris Denić je na tribuni pričakovano pustil vratarja Klemena Ferlina in malce manj pričakovano sicer načetega Davida Špilerja, pomlajeni Slovaki so na Obalo prispeli brez poškodovanega krožnega napadalca Michaela Kopča, enega svojih boljših mož. Tudi brez njega so visoki in močni gostje, v lepi luči se je predstavil predvsem levi zunanji Oliver Rabek, vse tja do 35. minute kolikor toliko držali korak z domačini, se približali na minus štiri, bliže pa niso mogli oziroma bolje rečeno jim Slovenci niso dopustili.


Nastopilo je slovenskih pet, deset minut, ko je bil slovaški oreh strt. Škof je še naprej nizal obrambe, vrstili so se protinapadi, Dragan Gajić je bil nezgrešljiv s sedmih metrov, razgovorila se je levica Jureta Natka in sredi drugega dela ob plus sedem je bil zmagovalec odločen, edino vprašanje pa končna razlika.

Kakovost je bila pač na strani varovancev Borisa Denića, in čeprav bi nedvomno lahko našli kakšno pomanjkljivost v njihovi igri, so tekmo brez večjih stresov pripeljali do konca ter se tekmecu malce oddolžili za tisto zaušnico izpred šestih let. Brez drame, brez nepotrebne nervoze, rutinsko bi bil bržkone res še najboljši opis. Tako kot to počnejo veliki.


Epilog: slovenska izbrana vrsta je v prijetnem koprskem večeru zanesljivo dobila dve točki, Klemena Cehteta in mir pred jutrišnjo potjo v Latvijo. Še šestdeset podobnih minut in decembrski začetek priprav na vrhunec sezone bodo lahko pričakali povsem spokojno in brez kakršnihkoli repov, kar je bila tudi poglavitna želja pred tem mini jesenskim ciklom.


Slovenija - Slovaška 31:25 (15:12)

Koper -  Dvorana Bonifika. 2500 gledalcev. Sodnika: Geipel in Helbig (oba Nemčija).
Slovenija: Škof, Prošt, Marguč 1, Kavtičnik 3, Natek 4, Cehte 7, Miklavčič, M. Žvižej, L. Žvižej 2, Gaber 1, Zorman 2, Bezjak, Gajić 9 (7), Razgor 1, Bundalo, Bombač 1.
Slovaška: Paul, Putera, Rabek 7 (1), Slaninka, Hruščak 2, Violentics 3 (2), Petro 3, Mikeci, Duris 1, T. Urban 3 (2), Pekar, L. Urban 2, Stranovsky 2, Gamrat 2, Mizenko, Sivak.
Sedemmetrovke: Slovenija 7 (7), Slovaška 5 (5).
Izključitve: Slovenija 6, Slovaška 4 minute.
Rdeč karton: /.