© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
21.03.2015 09:49:33

Elsnerjeva naložba za prihodnost

Nikola Miljković

Domžalčani so imeli po jesenskem delu prvenstva tri točke več od Maribora, v pričakovanju tretjega medsebojnega obračuna v tej sezoni imajo vijoličasti pred rumeno-modrimi že pet točk naskoka.

Seveda je bilo popolnoma jasno, da bo zasedba iz Ljudskega vrta spomladi napadla na vso moč, toda le redki so si drznili napovedati, da bo podoba lestvice, na kateri so zdaj Celjani z minus štiri najbližji zasledovalci serijskih prvakov, takšna po zgolj štirih spomladanskih preizkušnjah.

Že med zimskim premorom je sicer prevladovalo mnenje, da bodo imeli Domžalčani po spremembah v igralski zasedbi v nadaljevanju prvenstva bržčas precej težav. Erik Janža, Joshua Parker in Nemanja Maksimović so bili nadvse pomembni členi ekipe, ki so jih ob Kamniški Bistrici seveda skušali primerno nadomestiti. Novi obrazi so prav tako dobri igralci, a hkrati tudi drugačni od prej omenjenih, kar je gotovo največja težava, s katero se je bil Luka Elsner prisiljen soočiti. V igro je bilo treba vpeljati nekatere nove principe, nove avtomatizme, kar čez noč nikakor ne gre, in že na prijateljskih preizkušnjah je bilo mogoče sklepati, da se bo treba spopasti z nemalo preglavicami. Uvodni uradni letošnji tekmi sta to le še potrdili, posledično se je samozavest igralcev načela, v ekipo se je naselila negotovost, vse skupaj je postalo še težje.

Luka Elsner seveda vztrajno išče primerne rešitve, a dejstvo je, da hkrati s problemi, s katerimi se ubada, spremljamo tudi njegovo preobrazbo. Pri nadvse obetavnem strokovnjaku je poslej zaznati precej več živčnosti, kot smo je bili navajeni, in tudi kritičnosti do njegovih varovancev. Odzivi so pogosto precej presenetljivi, toda vse skupaj je vendarle tudi logično, saj se kot trener šele oblikuje, vedno znova se spoprijema z novimi in novimi situacijami. Če za ekipo niso ravno koristne, zanj to nikakor ne velja v tolikšni meri. Še več, zanj so pravo malo bogastvo, vse to mu bo v nadaljnji karieri gotovo koristilo. Redki so strokovnjaki, ki se pri 32 letih lahko pohvalijo s toliko raznovrstnimi izkušnjami, kot jih je v zelo kratkem času pridobil nekdanji odlični branilec. Skoraj prepričan sem o tem, da jih bo Luka Elsner znal unovčiti in da bo letošnja sezona zanj ne glede na razplet odlična naložba za prihodnost.