© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
09.06.2016 19:17:21

Nekaj je gnilega v prekmurskem nogometu

Aleš Cipot/Fotolens

Znana sta nova drugoligaša. V dodatnih kvalifikacijah sta bili uspešni ekipi Brežic in Brd, najboljši zasedbi v 3. SNL – sever in zahod sta zasluženo napredovali v višji kakovostni razred tekmovanja.

Nogometaši Brežic niso zapravili odličnega izhodišča, ki so so ga ob koncu tedna zagotovili v prestolnici. Na svojem igrišču so sicer morali priznati premoč Iliriji, toda zmaga z 2:0 (0:0) je bila za Ljubljančane zgolj pirova, s skupnim izidom 4:2 so bili boljši varovanci trenerja Antonina Brdika. Posavci so prvič v tej sezoni klonili na domači zelenici, toda poraz vendarle ni v preveliki meri pokvaril velikega slavja ob napredovanju med drugoligaše. Uspeh je pozdravilo zares lepo število gledalcev, ki so napolnili tudi dodatne montažne tribune, ki so jih postavili gostitelji, zbralo se jih je 1300.

beltinci brda ac
Aleš Cipot/Fotolens
Še več jih je bilo v Beltincih,  okrog 2000, kar je vnovična potrditev tega, kako zelo radi imajo Prekmurci najpomembnejšo postransko stvar na svetu. Da takšno okolje nima prvoligaša, je prava mala katastrofa in tamkajšnjim nogometnim delavcem nikakor ni v čast. Nekaj je gnilega na ravnici. Mura životari, Nafta se bori za preživetje ... 

brda ac
Aleš Cipot/Fotolens
V deželi ob Muri so verjeli, da bodo lahko v prihodnji sezoni spremljali vsaj preizkušnje na drugoligaškem prizorišču, a se jim tudi ta želja ne bo uresničila. Kanarčki niso unovčili izida 0:0 s prve tekme, v zares čudoviti kulisi so Brda slavila z 2:1 (1:1). Popolnoma zasluženo. V ne ravno pretirano kakovostnem dvoboju je gostom uspelo nadzirati potek dvoboja, izkušeni gostitelji ob hitrih in discipliniranih Bricih niso prišli preveč do izraza.