© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
28.02.2016 08:18:51

Mura: Kaj so odkrile inšpekcije?

Aleš Cipot

Nogometaši Mure nadaljevanje sezone na tretjeligaškem vzhodu čakajo na drugem mestu na lestvici. Beltinci imajo na vrhu kar osem točk naskoka, toda v Fazaneriji kljub temu puške niti po naključju niso vrgli v koruzo.

Tako kot tekmovalni dosežki je za vsak klub izjemno pomembno finančno stanje. V Murski Soboti se je dogajalo že marsikaj, zgodili so se takšni in drugačni mrki, tudi pred začetkom aktualne sezone so bile razmere vse prej kot obetavne. In tudi zato je Mura sredi vročega poletja dobila novo vodstvo. Vajeti je v svoje roke prevzela skupina ljudi na čelu z Robertom Kuzmičem, toda direktor prodaje skupine Iskratel zaradi zasedenosti ni zasedel predsedniškega položaja, ampak je postal član UO, uradno je prvi mož Boris Cigüt.

NASLEDILI 40 TISOČ EVROV DOLGOV
"Ko smo julija prevzeli vodenje kluba, je imel okrog 40 tisoč evrov dolgov, še nekaj dodatnih tisočakov se je pojavilo v naslednjih tednih. Takoj smo pripravili sanacijski načrt in stare dolgove v večini poplačali že do novega leta. Tekoče poslovanje je potekalo skladno s plačilnimi roki ter drugimi obveznostmi, večjih odstopanj ni bilo," je povedal Robert Kuzmič in v nadaljevanju zanikal namigovanja o tem, da naj bi Muro doletelo kar nekaj kazni zaradi nepravilnosti v delovanju, ki naj bi jih odkrile razne inšpekcijske službe: "Z izjemo nekaj manjših kazni zaradi kartonov, ki so si jih prislužili igralci, in izgredov navijačev od 24. julija, odkar smo v klubu, nismo dobili nikakršne kazni. Še zlasti pa ne v povezavi s kakršnimikoli nepravilnostmi. Je pa v postopku kar nekaj zadev iz preteklega obdobja in jih rešujemo s svojimi ter zunanjimi pravnimi sredstvi."

PONOSNI NA NOGOMETNO ŠOLO
Cilji, ki si jih je zastavilo novo vodstvo, so v glavnem uresničeni. "Kar zadeva poslovanje, smo društvo sanirali in pripravili zdravo osnovo za uspešno nadaljevanje in razvoj,« pravi Robert Kuzmič, ki je zadovoljen tudi z rezultatskimi dosežki. Še zlasti ob spoznanju, da so člansko ekipo ter selekciji U-17 in U-19 sestavili v zadnjem trenutku. »Še posebej pa smo ponosni na nogometno šolo, ki ima že skoraj 200 članov, delo poteka zelo strokovno."


Ambicioznih načrtov kakopak ne manjka. "Še naprej bomo uresničevali svojo strategijo. Če začnem s športnimi cilji, je to gotovo uvrstitev članske ekipe v drugo ligo. Glede na situacijo je to nedvomno najtežji zalogaj, vendar je pred nami še pol sezone in naredili bomo vse, da ta cilj izpolnimo. Eden od pomembnih ciljev je tudi uvrstitev moštva U-15 v prvo ligo ter čim boljša skupna uvrstitev selekcij U-17 in U-19 v drugi ligi, kjer prav tako še lovimo kvalifikacije za prvo ligo. V okviru nogometne šole bomo razširili sodelovanje s šolami in drugimi institucijami, predvidevamo povečanje na 250 članov. Zelo pomembna za razvoj društva v naslednjih letih je vzpostavitev dobrih odnosov z ostalimi klubi v Pomurju in tudi daljni okolici. Prav tako je eden od ciljev, da vnovič pridobimo čim več pokroviteljev, ki bodo pomagali pri razvoju kluba in doseganju poslovnih in športnih ciljev. Zelo si prizadevamo, da NŠ Mura spet pridobi zaupanje zvestih navijačev, da se bodo v večjem številu vrnili na tribune in nas spremljali tudi na gostovanjih. Skupaj z občino smo pripravili tudi načrt vzdrževalnih in investicijskih del na stadionu, ki so osnova za večje investicije in prenovo v naslednjih letih," je sklenil Robert Kuzmič.