© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
27.07.2015 13:21:09

Kek se je odrekel tudi rojaku

Grega Wernig

Spremembe v strokovnem vodstvu Rijeke.

Ambicije so bile znova zelo visoke, toda Rijeka je novo sezono začela veliko slabše od pričakovanj. Matjaž Kek in njegovi varovanci so se v drugem krogu kvalifikacij za ligo Europa poslovili od mednarodnega prizorišča, v prvih treh prvenstvenih krogu pa še niso okusili slasti zmage - trikrat so igrali neodločeno ob razliki v golih 6:6. Nazadnje so v nedeljskem večeru gostovali v hrvaški prestolnici, kjer so se z Zagrebom razšli z izidom 3:3, kar je pomenilo, da se je na Kantridi prižgala rdeča luč za alarm.

MED ZAMENJANIMI TUDI FLORJANČIČ
Po tekmi je mariborski strokovnjak kritiziral igralce, toda ponedeljkov dopoldanski regeneracijski trening je razkril, da so se spremembe zgodile v strokovnem vodstvu. Vadba je potekala pod vodstvom Matjaža Keka, kondicijskega trenerka Uga Marazana in enega od pomočnikov Vjeka Miletića, ni pa bilo trenerja vratarjev Siniše Ćalete ter pomočnikov Matjaža Florjančiča in Renata Pilipovića. Oziroma dozdajšnjih pomočnikov, nekdanji selektor slovenske izbrane vrste torej tudi do rojaka ni imel usmiljenja.
Vsi zamenjani člani strokovnega vodstva naj bi bili prerazporejeni na druga delovna mesta v klubu, imena novih Kekovih sodelavcev za zdaj niso znana.