© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
27.07.2015 13:09:22

Aljaž Struna: Pri Gattusu se nisem čutil pomembnega, zdaj se

vszi

Branilec Palerma Aljaž Struna se trenutno mudi na pripravah na novo sezono s Palermom, pred začetkom pa je spregovoril o pričakovanjih, balkanskem pridihu v ekipi in Genaru Gattusu.

Po izjemni sezoni v drugi italijanski ligi, ko se je s Carpijem uvrstil v prvo ligo, se bo Struna vrnil na Sicilijo. S Palermom je trenutno na pripravah pred novo sezono, po enem od treningov pa je bil na voljo tudi italijanskim medijem. "V prvi vrsti si želimo zagotoviti obstanek, na koncu pa bomo videli, koliko točk bomo zbrali."

Ekipo bo vodil Giuseppe Ianchini, ki, kot pravi slovenski branilec, zaupa vanj. Za razliko od nekdanjega trenerja Palerma in nekdanjega asa Milana Gennara Gattusa: "V primerjavi s prvim letom v klubu se zdaj počutim pomembnega, medtem ko se pod Gattusom nisem. Čeprav nimam nič proti njem, sem prepričan, da je Iachini bolj pripravljen kar zadeva obrambo."

Struna je pred novo sezono odločen, da se bo v klubu, kjer pred ni dobival priložnosti, v novi sezoni dokazal in še nadgradil sezono, ki jo je imel pri Carpiju. Za konec pa je spregovoril še o balkanskem pridihu v Palermu: "Tudi pred petimi leti je bila v Palermu že skupina igralcev iz bivše Jugoslavije. To mi je všeč, saj se lahko v slačilnici pogovarjamo v svojem jeziku."