© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.07.2015 08:28:59

V finalu so se veselili Mehičani

Reuters

Nogometaši Mehike so v finalu prvenstva Srednje in Severne Amerike ter Karibov (Concacaf) premagali Jamajko s 3:1 in tako sedmič v zgodovini postali zmagovalci takoimenovanega zlatega pokala.

Mehika je v finalu prikazala svojo najboljšo igro na turnirju in z zadetki Andresa Guardada, Jesusa Corone in Oribe Peralte zasluženo prišla do naslova. Ta bo imel sicer veliko črno piko, saj so 'Tri', kor radi pravijo Mehičanom, tako v četrtfinalu proti Kostariki kot v polfinalu proti Panami do zmag prišli z velikansko pomočjo sodnikov. V mnogih državah zato poročajo o 'pokalu sramote' namesto zlatem pokalu.

'Reggae Boyz' so prva karibska država, ki je nastopila v finalu prvenstva Concacaf, in čeprav je v polfinalu izločila prve favorite Američane, v finalu ni imela možnosti. Edini zadetek je Jamajka dosegla v 80. minuti preko Darrena Mattocksa. Tekmo si je v Philadelphii ogledalo 68.000 gledalcev.

mehika jamajka gold cup
Reuters

Za mesto na pokalu konfederacij v Rusiji 2017, ki služi kot generalka za svetovno prvenstvo, se bosta oktobra pomerili Mehika in ZDA.

Za najboljšega igralca turnirja je bil proglašen Mehičan Andres Guardado, ki je postal prvi igralec, ki je dosegel zadetek v treh finalih. Natančen je bil tudi 2007 in 2011.