© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
27.07.2015 09:45:08

Van Gaal ne namerava prelomiti obljube

Reuters

Trener Manchester Uniteda Louis van Gaal je k Manchester Unitedu prišel pred začetkom zadnje sezone, z rdečimi vragi pa ima podpisano pogodbo do konca junija 2017.

Nizozemski strokovnjak, ki bo konec prihodnjega tedna dopolnil 64 let, pa je še enkrat več povedal, da se bo takrat tudi upokojil. Tega naj ne bi mogla spremeniti niti nesramno bogata ponudba katerega od zainteresiranih klubov.

Za to je "kriva" obljuba, ki jo je dal svoji ženi Truus. "Tako sem obljubil ženi, pred nama namreč ni več veliko skupnih let. To je razlog," je povedal Van Gaal in dodal še eno majhno podrobnost iz njunega zakonskega življenja: "Ko sva se spoznala in ko sem uvidel, da zelo dobro funkcionirava skupaj, sem ji obljubil, da bom končal pri 55 letih. Vendar še vedno delam, naslednji teden pa jih bom dopolnil 64."

Obstaja pa še en razlog, zaradi katerega bi Van Gaal udejanil svojo obljubo in zapustil službo, ki jo opravlja 43 let. V svoji karieri je namreč na klubski ravni med drugim vodil Ajax, Barcelono in Bayern, dvakrat je sedel na klopi nizozemske izbrane vrste. "V svoji trenerski karieri sem naredil vse. Delal sem v domovini, v Španiji, ki je izjemna liga, v Nemčiji, še ena izjemna liga. Sodeloval sem na svetovnem in evropskem prvenstvu. Edina neizpolnjena želja je bila angleška liga, in zdaj sem tu," je razložil Van Gaal.

Preden se bo posvetil brezskrbnemu življenju s svojo ženo pa si želi osvojiti premier ligo. "To bi rad osvojil v treh letih pri Manchester Unitedu. Če se bo to zgodilo v tej sezoni, bom res vesel. Borili se bomo do konca, mogoče nam bo uspelo," je zaključil karizmatični Nizozemec.