© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.05.2023 10:31:54

Panika v Madridu! Oblaku grozi konec sezone, brez njega tudi Slovenija?!

profimedia

Kaj se dogaja z Janom Oblakom?

Slovenski vratar iz vrst Atletica Jan Oblak je svojo zadnjo tekmo odigral 23. aprila. Na tekmi proti Barceloni je igral od prve do zadnje minute, po tej tekmi pa ni odigral niti minute. Še več, vse od takrat ni opravil niti enega treninga, razlog pa močne bolečine v vratu, ki po poročanju španskih medijev nikakor ne popustijo.

Težave s takšnimi bolečinami ima sicer že celo sezono, v zadnjem času pa so se povečale do te mere, da ima velike težave. Klubski zdravniki ga podrobno spremljajo ves čas, redno opravlja terapije, ki pa do zdaj niso obrodile sadov. Zdaj naj bi začeli razmišljati o operaciji. Odločitev o tem je sicer povsem Oblakova, dejstvo pa je, da bi letošnjo sezono že končal, saj okrevanje po takšni operaciji zahteva več mesečno rehabilitacijo.

Če bo šel v kratkem pod nož, to pomeni, da bo pripravljen za začetek nove sezone, hkrati pa slovenski reprezentanci ne bo na voljo za junijski tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Seveda obstaja možnost, da bi se zadeva pozdravila s pomočjo terapij, kar pa je sicer malo verjetno.