© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.07.2015 08:00:16

Še vedno čaka na odločitev Valižanov

Profimedia

Slovenski nogometaš Etien Velikonja je še vedno član kluba, kjer že nekaj časa preživlja pravo kalvarijo. Rešitev vendarle na obzorju?

Ni ga več na seznamu članske ekipe, toda slovenski nogometaš Etien Velikonja je kljub drugačnim napovedim še vedno pri Cardiff Cityju. Pri slednjem ne računajo več nanj; ne od včeraj, ne od prejšnjega meseca, tako je že kar nekaj časa. A ne glede na vse se obe strani še nista razšli. Primorec ima pač z valižanskim klubom, ki nastopa v drugi angleški ligi, še vedno podpisano pogodbo. In posledično se je po koncu poletnega odmora moral vrniti v Cardiff.

Velikonja si je sicer v sredo spet nadel dres Cardiff Cityja, z mešano ekipo, v kateri so bili v glavnem mladi igralci in tudi tisti, na katere klub ne računa več, je gostoval pri nižjeligašu Cheltenhamu. Obračun se je končal z 1:1, Velikonja pa je odigral zadnjih 14 minut. Na spletni strani WalesOnline so ob tem zapisali, da bo Velikonja bržčas v kratkem spet zapustil klub kot posojen nogometaš.

Nekdanji član Gorice in Maribora je bil v preteklosti posojen že dvakrat – najprej na Portugalsko, kjer je igral za Rio Ave, nato na Belgijo, kjer je bil član Liersa. Pred tedni se je namigovalo, da bi se lahko vrnil v Belgijo, tam naj bi se zanj ogrel KV Kortrijk, ki ima istega lastnika kot Cardiff City. Za zdaj se takšen scenarij še ni uresničil, a če bo Velikonja dejansko spet odšel na posodo, bržčas ni nemogoče, da se bo dejansko preselil k omenjenemu belgijskemu prvoligašu.