© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
30.07.2015 23:28:48

Kamplu slovenski derbi, sramota Sampdorie, incident v Albaniji (video)

Legia

Na prvih tekmah tretjega kroga kvalifikacij za ligo Europa je bilo vroče kot le kaj.

Ko je dres Sampdorie nosil še Srečko Katanec, se kaj takšnega zagotovo ne bi zgodilo. A časi so se spremenili in čeprav je Katančev nekdanji klub v zadnjem času spet začel nizati spodbudne rezultate, si je v uvodni evropski tekmi v novi sezoni privoščil sramoto brez primere. Na tekmi v Torinu, kjer je Sampdoria igrala, ker prenavljajo genovski Marassi, je izgubila z Vojvodino, in to kako. Gostje iz Novega Sada so namreč slavili kar s 4:0 in poskrbeli za eno največjih zmag srbskih klubov v evropskih pokalih vseh časov.

"Vse to je moja krivda. Krivite mene! Ne igralcev ..." se je po tekmi dveh nekdanjih klubov slovitega Vujadina Boškova s pepelom posul novi trener Sampdorie Walter Zenga, ki je skupaj z varovanci z igrišča odšel ob salvah glasnih žvižgov. Ob tem je pravzaprav neverjetno, da je dan pred tekmo predsednik Sampdorie Massimo Ferrero samozavestno izjavil: "Bog nam je poslal Vojvodino, da jo bomo lahko premagali s 4:0." Oh, kakšna epska zmota.

ZAUSTAVLJEN NA GOLOVI ČRTI
V Celovcu so bili gledalci priča avstrijsko-nemškemu obračunu s slovenskim pridihom. Udarila sta se Wolfsberger in Borussia iz Dortmunda, gostje iz Nemčije so slavili z 1:0. Edini gol je zabil Jonas Hofmann, 23-letni krilni nogometaš, oba Slovenca pa sta obračun začela na klopeh za rezerve. Domači trener je Tadeja Trdino v igro poslal v 70. minuti, Kevin Kampl je na igrišče stekel deset minut kasneje. Le malce po vstopu v igro je imel Trdina imenitno priložnost za izenačenje, a so Nemci njegov poskus z glavo rešili na golovi črti!

Prava drama se je odvijala v Albaniji. Tam sta se pomerila Kukesi in Legia iz Varšave, tekma pa je bila prekinjena in potem tudi dokončno odpovedana po manj kot uri igre. Za to je bil kriv kamen, ki je poletel s tribune in zadel v glavo nogometaša gostujoče ekipe. Ondrej Duda je utrpel kar grdo rano na glavi, a so mu slednjo povili in kmalu je bil spet na nogah. Toda sodniki so ocenili, da nadaljevanje ne bi bilo varno, zato so nogometaše obeh ekip poslali v garderobo. Napoveduje se zmaga Legie za zeleno mizo. "Konec tekme bo tudi konec vaših življenj, mi nismo Slovani, mi smo Albanci," je ves čas odmevalo s tribun v Kukesiju …

POLJUD EKSPLODIRAL V 93. MINUTI
Slavje do jutra se obeta v Splitu. Hajduk, ki je v drugem krogu izločil Koper, je namreč slavil novo evropsko zmago. Nasprotnik je bil norveški Strømsgodset, Dalmatinci pa so slavili z 2:0. Oba zadetka so dosegli v drugem polčasu, drugega v 93. minuti, ko je nekdanji nogometaš Zavrča Tomislav Kiš poskrbel za eksplozijo navdušenja na Poljudu, kjer se je zbralo kar 26.000 gledalcev.

Precej bolj klavrno je bilo vzdušje na Upton Parku po koncu tekme med West Ham Unitedom in Astro. Čeprav so Londončani proti Romunom povedli že z 2:0, so bili gostje tisti, ki so se na koncu slajše smejali. Potem ko so gostitelji prejeli rdeči karton, je Astra z igralcem več zabila dva gola in prišla do remija, ki ji precej bolj odpira vrata do napredovanja v naslednji krog kvalifikacij za ligo Europa.

Povratni obračuni bodo odigrani 6. avgusta.

Galerija