© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.07.2015 18:24:23

Še leta 2013 pri Olimpiji, zdaj v pokoju

Nikola Miljković

Pred dvema letoma so ga pri Olimpiji javnosti predstavili kot pomembno okrepitev za levi bok, zdaj je hrvaški nogometaš zaradi težav, ki so ga tedaj že mučile, predčasno končal kariero.

Ko je Olimpija pred dvema letoma iskala novega nogometaša za levi bok svoje obrambe, se je Izet Rastoder s svojimi najtesnejšimi sodelavci odločil za Davorja Bagarića.

"Kot tehnično dovršen levi bočni branilec se idealno vklaplja v nogometno filozofijo Olimpije, pomembne pa so tudi izkušnje, s katerimi bo ključno pripomogel k razvoju izjemno mlade ekipe zmajev," so tedaj zapisali na uradni spletni strani kluba iz Ljubljane. Vse lepo in prav, toda iz te moke ni bilo kruha. Nogometaš, ki je pred tem igral za Koper, se v dresu Olimpije ni naigral. V sezoni 2013/14 je v PLTS odigral vsega osem tekem, novembra 2013 se je že razšel s klubom iz Stožic.

Kasneje je postalo jasno, da je Olimpija Bagarića pripeljala kljub temu, da je imel resne težave s kolenom. Te so bile celo tako resne, da je bil zdaj, dve leti kasneje, prisiljen končati svojo kariero. Nazadnje se je sicer mudil na rodnem Hrvaškem, v Zaprešiću je nosil dres tamkajšnjega Interja. V tej sezoni mu je želel pomagati na igrišču, toda ni šlo. Po zadnjem pregledu je bil soočen s krutim dejstvom, da mora končati kariero, pa čeprav je star šele 29 let. A koleno je v preprosto preveč slabem stanju, da bi še lahko prenašalo napore, ki jih terja igranje profesionalnega nogometa.

Bagarić, ki bo ostal pri Interju in zasedel mesto v strokovnem štabu, je v svoji karieri igral tudi za Cibalio in Slaven Belupo, v prvi slovenski nogometni ligi pa je v dresih Kopra in Olimpije skupaj zbral 52 nastopov, pet zadetkov in enajst rumenih kartonov.