© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
27.07.2015 22:48:02

Kek: Zadnji sem, ki bo odšel

Grega Wernig

Mariborski strokovnjak je podrobno spregovoril o nastalih razmerah na Kantridi.

Po dveh čudovitih letih se je reški prvoligaš znašel v krizi. Matjaž Kek in njegovi varovanci so se zgodaj poslovili od mednarodnega prizorišča, povrhu vsega tudi v prvih treh prvenstvenih krogih niso premagali še niti enega tekmeca. Resda niso niti izgubili, toda neodločeni izidi so za ambicije kluba s Kantride vendarle premalo. Nemirno ozračje razkrivajo tudi spremembe v strokovnem vodstvu. Mariborski strokovnjak se je odločil za nove sodelavce, med njegovimi pomočniki ni več tudi Matjaža Florjančiča, nova obraza sta Danko Matrljan in Mladen Žganjer.

NE MEČEM PUŠKE V KORUZO
Pred tem je bilo slišati namigovanja, da bi se morda utegnil umakniti celo nekdanji selektor slovenske izbrane vrste, vendar se to ne bo zgodilo. "Sem zadnji, ki bo odšel s Kantride. Nisem tak, da bi puško vrgel v koruzo in se predal. Igralcem naj bo to jasno in prav tako naj ne mislijo, da bo prišel nekdo, ki jih bo ujčkal," je bil ob ponedeljkovem gostovanju na Radio Rijeka jasen Matjaž Kek.

ZDAJ JE TREBA NASTAVITI HRBET
"Nobenega dvoma ni o tem, da se bodo spremembe zgodile tudi kar zadeva igralce. Vse je bilo fino in čudovito, ko smo zmagovali, ampak zdaj je treba pokazati pravi obraz in nastaviti hrbet. Imamo odgovornost do kluba in ljudi, ki vse to financirajo, prav tako kot moralno obveznost do navijačev," je nadaljeval trener Rijeke in pristavil: "To ni napad na igralce. Lahko imamo slab dan, to se dogaja, toda volja, zbranost in stoodstotni vstop v tekmo, ko oblečeš dres Rijeke, ne smejo biti vprašljivi. Za takšne stvari ni alibijev. Nekateri igralci so se precenili in si v posameznih trenutkih domišljali, da so nekaj več od tistega, kar so bili prej, ko so bili zagnani, skromni in osredotočeni na delo. Pogovorili se bomo, ampak ne bomo s prstom kazali na enega, dva, tri. Ustvarilo se je ozračje, da nekateri vsega skupaj ne morejo spremljati. To je stvar karakterja. Ne moreš v dveh mesecih pozabiti tistega, kar si že dokazal."