© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
27.07.2015 21:32:58

Kam se bo preselil Luka Zahović?

Drago Wernig - TAKA

V prihajajočem obdobju se pod Kalvarijo očitno obeta sprememba v igralski zasedbi.

Po zmagi ob Kamniški Bistrici, ki je bila ena od takšnih, za katere pogosto pravimo, da so vredne več kot tri točke, je Ante Šimundža svojim varovancem namenil dva prosta dneva, ki sta bila kot nalašč, da so se vijoličasti po vseh dogodkih v zadnjih dneh spočili tako telesno in predvsem psihično. V Ljudskem vrtu se bodo znova zbrali danes popoldne, na sporedu sta dva treninga. V družbi soigralcev se bo potil tudi Luka Zahović, toda morda bo že kmalu drugače. Dobili smo namreč namig, da naj bi bil obetavni napadalec pred izhodnimi vrati Ljudskega vrta oziroma da bi utegnil že v prihajajočem obdobju zamenjati klubske barve.

O takšni možnosti se je sicer v preteklosti že šušljalo, a vmes so govorice nekoliko utihnile, zdaj naj bi bil odhod znova aktualen. Menda naj bi se športni direktor Maribora, ki je hkrati kakopak tudi oče 19-letnega napadalca, tako odločil tudi zato, da bi sina razbremenil pritiska in bremena, ki ga je deležen zaradi nenehnih primerjav z njim, tudi kakšno potezo snovalca kadrovske politike pod Kalvarijo je kdo kdaj pa kdaj povezoval z družinskimi zadevami. Slišati je bilo takšne in drugačne teorije, očitke, in očitno sta se oče in sin odločila temu narediti konec.

Kje naj bi Luka Zahović nadaljeval kariero, za zdaj ostaja zavito v tančico skrivnosti. V preteklosti sta se že omenjali Nizozemska in Italija, po nekaterih namigih naj bi bil mladi slovenski reprezentant zdaj najbližje selitvi v Belgijo.