© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.05.2015 13:05:41

Balažic zakuhal novo afero v srbskem nogometu (video)

fkvojvodina.rs

Slovenski branilec Gregor Balažic je danes glavna tema nogometnih navdušencev v Srbiji.

No, pravzaprav je glavna tema vseh nogometnih pogovorov njegov prekršek na včerajšnji tekmi med Vojvodino in Partizanom. Branilec črno-belih je malce pred koncem prvega polčasa v kazenskem prostoru Partizana "pokosil" mladega vezista domačih Mijata Gačinovića, toda na začudenje vseh je glavni sodnik Dejan Dimitrijević namesto na belo točko mladega srbskega reprezentanta opozoril, da ne simulira. 

Prekršek Balažica se je zgodil pri rezultatu 1:0 za Partizan, kar pomeni, da je glavni sodnik domačim "ukradel" odlično priložnost za izenačenje. V drugem polčasu je Vojvodina povsem popustila in Partizan je zabil še tri zadetke ter zmagal s 4:0, toda nedosojena enajstmetrovka ostaja velik črn madež na tej tekmi. 

Po obračunu med Vojvodino in Partizanom so se oglasili tudi pri Crveni zvezdi, rdeče-beli se namreč s črno-belimi borijo za naslov državnega prvaka, in ocenili so, da na tekmi med Novosadčani in Beograjčani niso bili oškodovani samo domači, temveč tudi oni. 

Zato so se odločili, da izdajo sporočilo za javnost. "Crvena zvezda več mesecev opozarja na vse anomalije in kraje s strani Nogometne zveze Srbije in sodniške organizacije, pod vodstvom predsednika zveze Tomislava Karadžića. Toda kljub našim opozorilom se glede tega ni spremenilo popolnoma nič, tudi kraje se niso nehale," so zapisali v taboru rdeče-belih. 

"Vse, čemu je priča in česa je talec nogometna Srbija v zadnjih nekaj letih, se dogaja tudi to sezono in Crvena zvezda ne bo tiho. Nogometna Srbija se ne bo rešila, vse dokler Tomislav Karadžić in njegovi pomočniki ne zapustijo svojih foteljev. Zaradi tega bo imel upravni odbor nogometnega kluba Crvena zvezda v ponedeljek, 4. maja ob 17.00 izredno zasedanje na stadionu Rajka Mitića, edina točka na dnevnem redu pa bo sojenje v dozdajšnjem teku prvenstva, z vsemi podrobnostmi, ki so se dogajale in koraki, ki jih bo Crvena zvezda storila v naslednjem obdobju," so še zapisali pri rdeče-belih.