© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
03.05.2015 21:43:18

Pred novo lovoriko Mourinho obiskal še bolnega očeta

Reuters

Eden od glavnih akterjev oziroma bolje rečeno glavni akter osvojitve naslova angleškega prvaka s Chelseajem je nedvomno Jose Mourinho.

Portugalec je tako kot njegovi varovanci prekipeval od veselja, ko je s Chelseajem uspel osvojiti svoj tretji naslov na Otoku. Prvič po letu 2006 so se Londončani veselili naslova prvakov, Mourinho pa je s tem na najlepši mogoči način odgovoril vsem kritikom, ki so med sezono kritizirali igro njegove ekipe in jo primerjali zdaj z dolgočasno, drugič spet z avtobusom.

A tri kroge pred koncem prvenstva je bil Mourinho ne glede na vse okronan za novega kralja. "Kar igralci čutijo v tem trenutku, je res fantastično. Zaslužijo si. Tudi zame je to poseben občutek, ker nisem najpametnejši človek, ko izbiram države in klube. Lahko bi izbral drug klub v drugi državi, kjer je lažje biti prvak, toda izbral sem najtežje prvenstvo v Evropi. Klub, kjer sem bil že nekoč srečen. Na Portugalskem pregovor pravi, da se ne vračaj, kjer si bil že nekoč srečen, ker veliko tvegaš. Tvegal sem in zmagal," je bil nasmejan Mourinho, ki se je naslova prvaka veselil tudi še s Portom, Interjem in Realom. Oziroma drugače povedano: z vsemi klubi, ki jih je vodil.

Spregovoril je tudi o svoji prihodnosti na klopi Chelseaja: "Še vedno uživam, ko sem utrujen po tekmi. To pomeni, da sem na pravem mestu. Ostal bom, dokler me bo gospod Abramovič želel. Ko mi bo rekel, naj grem, bom šel. On je tisti, ki je s klubom osvojil vse lovorike. Če ima replike vseh lovorik, potrebuje res veliko hišo."

Mourinho se je zmage poveselil tudi z družinskimi člani, priznal pa je tudi, da je pred tekmo s Crystal Palacom obiskal bolnega očeta. "Ko se je končala tekma z Leicester Cityjem, sem se usedel na zasebno letalo in odpotoval na Portugalsko. Bil sem z očetom v najtežjih časih, v času operacije. Zdaj je iz dneva v dan boljši, močnejši, veliko bolj sem sproščen."