© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
12.04.2015 20:35:22

Berić začetnik preobrata, ki je obudil spomin (video)

Red Bull Salzburg

Salzburgu se je na gostovanju pri Rapidu zgodilo nekaj podobnega, kar se je slovenski reprezentanci leta 2000 na evropskem prvenstvu. Tudi po zaslugi Roberta Berića.

28. krog avstrijskega prvenstva je bil sklenjen s čisto pravim derbijem. Na Dunaju sta se pomerila vodilna kluba, Rapid je gostil rdeče bike iz Salzburga. Ti so vedeli, da bi si z zmago že več ali manj priigrali vnovičen naslov državnega prvaka, in po prvem polčasu se je zdelo, da se bodo po koncu obračuna veselili gladke in hkrati še kako sladke zmage. Toda nogomet je velikokrat nepredvidljiv, temu je bilo tako tudi tokrat. V drugem polčasu, v katerega so se gostje podali z vodstvom s 3:0, a z igralcem manj, je Rapidu namreč uspel skorajda sanjski preobrat. Ni se sicer zaključil z zmago, s katero bi se razlika med vodilnima stopila na vsega tri točke, a glede na izhodišče na sredini tekme je bila tudi točka vredna slavja.


Preobrat je po šestih minutah drugega polčasa začel prav Robert Berić, ki je s prefinjenim strelom kot prvi iz ekipe Rapida matiral Petra Gulacsija. Madžar je bil nato še nekajkrat na preizkušnji; nekajkrat je tudi dobro posredoval, a vseeno klonil še dvakrat. Da bi bilo nezadovoljstvo gostov še večje, je Rapid odločilen gol za atraktiven remi zabil v 92. minuti. Pred 26.800 gledalci je zadnjo akcijo na tekmi začel prav Berić, ki je kasneje prišel tudi do strela, toda rezervist Philipp Prosenik je bil tisti, ki je žogo na koncu spravil v mrežo.

Razlika med Salzburgom in Rapidom je tako ostala šest točk, tudi razlika med vodilnima strelcema ostaja nespremenjena. Berić se je že res veselil 20. gola v sezoni, toda v polno je meril tudi Jonathan Soriano. Španski napadalec Salzburga ima posledično še naprej štiri gole prednosti pred nekdanjim nogometašem Interblocka in Maribora, ki pa se ne glede na vse ne more razburjati. Zabiti 20 golov v eni sezoni pač ni kar tako.