© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Andrej Miljković
Andrej Miljković
31.01.2015 20:20:14

Kamplovi prva, zadnje in nekaj vmes

Nikola Miljković

Ne samo debitiral, Kevin Kampl je na srečanju Borussie in Bayerja to storil kot član udarne enajsterice. Ob tem je odigral vseh devetdeset minut, a svojo bundesligaško kariero začel s precej dolgočasnih 0:0 in zdrsom na dno lestvice.

Ob prihodu na stadion v Leverkusnu je bil Kevin glavni predmet večine razprav. Da je trenutno z naskokom najboljši igralec v bundesligi, celo boljši od vseh Bayernovih superzvezdnikov, je menila večina. Da gre za enega najbolj vročih igralcev, kar jih trenutno premore celotna evropska scena, so celo ocenjevali nekateri. Niso ga mogli prehvaliti, ob tem so se pogosto držali za glavo in se z navdušenjem spominjali prejšnjega večera.

NIK_5012
Nikola Miljković

Jasno, ni šlo za Kampla. Nemčija je bila in v v nezanemarljivi meri še vedno je pod vtisom resnično najboljšega nogometaša njenega prvenstva, belgijskega virtuoza iz vrst Wolfsburga Kevina De Bruyna. V petek zvečer so njegovi volkovi povozili Bayern in mu zadali nepredstavljivo hud poraz, pri tem pa je fantastični Belgijec dosegel dva zadetka, prispeval asistenco in blestel v praktično vseh pogledih.

A to nikakor ne pomeni, da slabih 24 ur po belgijski gala predstavi dežela, ki v teh dneh gosti našo odpravo, ni bika povsem pripravljena tudi na slovenskega Kevina. Bili bi nepravični, če De Bruynu ne bi priznali njegovega trenutnega statusa, toda bolj kot se je približeval porensko-porurski derbi na BayAreni, bolj je v ospredje stopil njegov soimenjak, ki Nemcev nikakor ni pustil ravnodušnih. Celo daleč od tega.

NIK_6564
Nikola Miljković

V prvi vrsti so njegov debi na ustnicah imeli navijači Borussie, ki jih je še kako zanimalo v kolikšni meri lahko okrepitev, vredna 12 milijonov evrov, pripomore k vzpenjanju (po možnosti čim hitrejšem) po prvenstveni lestvici. Nekoliko jezni navijači Bayerja so prvi nastop slovenskega reprezentanta v bundesligi pričakovali z drugačnimi čustvi, a z velikim zanimanjem. Slednjega pa ni manjkalo niti med predstavniki sedme sile.

Še toliko bolj, ko je kako uro pred tekmo tudi uradno postalo jasno, da bo v bližnjem Solingenu rojeni Slovenec povsem v skladu z napovedmi tekmo začel v udarni enajsterici črno-rumenih. V tisti uri je v večini pogovorov slovenski Kevin uspel zamenjati belgijskega, večina pa je pri tem stavila, da se bo izjemno motiviranemu reprezentantu deželice s sončne strani Alp že kar takoj uspelo izkazati na tak ali drugačen način.

NIK_6540
Nikola Miljković

Povsem v sozvočju s temi napovedmi je Kampl začel odlično. Z ogromno energije je preprečil nekaj napadov kluba, v katerem je zrasel, in povlekel nekaj akcij kluba, katerega član je postal pred dobrim mesecem. Kmalu zatem je njegovo atraktivno preigravanje dvignilo na noge množico gostujočih navijačev in sprožilo žvižge privržencev domačega moštva, nato pa mu dolg niz minut nista šla na roko ne počasen ritem tekme ne brutalno disciplinirana postavitev obeh ekip.

Zelo pridno je opravljal vse svoje naloge, pri čemer je bilo nadvse očitno, da je trener Jürgen Klopp njegovo izjemno hitrost in vztrajnost na vsak način želel uporabiti tudi pri obrambnih akcijah. Toda za kaj več od borbenosti, pa čeprav z nekaj debitantskimi napakami, in precej "pisarniškega" delovanja kar globoko v zvezni vrsti v prvem polčasu ni bilo pravega prostora. Pa tudi ne moštvenega navdiha za nameček nekoliko podrejene, jesenski zaspanosti podobne Borussie.  

Nadaljevanje je bilo v tem pogledu malce boljše, nedvomno nekoliko živahnejše, slovenski gledalci tekme pa so zagotovo opazili dogodka v 65. in 66. minuti. Najprej je Kampl po lepi moštveni akciji stal sam pred praznimi vrati nasprotnika, a italijanski soigralec Ciro Immobile do njega ni uspel spraviti žoge. Nato pa je Kevin izvedel svojo dotlej najlepšo akcijo na tekmi, obetavno prodrl po levem boku, a predložka v sredino tokrat ni uspel poslati sam.

NIK_4988
Nikola Miljković

Nasploh je bil Kevin videti, kot da se je v drugih 45 minutah sprostil, nekaj njegovih akcij v zadnji četrtini tekmi bi soigralci lahko pospremili bolje, a nič ni bilo takega, kar bi veljalo posebej izpostavljati. Uvodna predstava našega asa pod črto zatorej nikakor ni bila epska, a bila je povsem spodoben začetek nečesa novega. In lahko ste prepričani, da je Kampl na začetku v vseh pogledih ter se bodo Nemci o njem pogovarjali še veliko.

Njegovi Borussii kot celoti pa medtem bo prave forme manjka veliko, Bayer se je podpisal pod najlepšo priložnost in bil bližje zmagi, takojšnje dortmundsko vzpenjanje pa je po vodi splavalo tudi s končnim remijem. Še več, zaradi zmage Freiburga so črno-rumeni, potem ko so zimski premor zaradi boljše razlike v zadetkih preživeli na predzadnjem mestu, zdrsnili na povsem zadnje. V pričakovanju sredine domače tekme proti Augsburgu ...

kampl twit
Twitter