© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.01.2015 12:34:24

Akcija za v učbenike (video)

Reuters

PSG je včeraj na domačem igrišču z minimalnim izidom ugnal Rennes, edini zadetek pa je po fantastični akciji Parižanov dosegel Argentinec Ezequiel Lavezzi.

Akcija, ki so jo na včerajšnji tekmi izpeljali nogometaši PSG-ja, bi lahko brez težav svoje mesto našla v nogometnih učbenikih. Trenerji, ki se ukvarjajo z mladimi upi, bi jo morali kazati mladim nadobudnim nogometašem. Imela je vse, predvsem pa je imela tisto, kar je v nogometu morda celo najpomembnejše - "igro brez žoge" oziroma bolje rečeno tek brez žoge.

Zlatan Ibrahimović in Lucas Digne sta skorajda na polovici igrišča na levi strani na hitro in kratko izvedla prosti strel, Ibra je žogo potegnil proti sredini, odigral dvojno podajo s Pastorejem, sledila je podaja do Rabiota, v tem času sta tako Ibrahimović kot Pastore že stekla v kazenski prostor, Rabiot je žogo dvignil preko obrambnega zida Rennesa in lepo našel Pastoreja, ta je podal v sredino in Lavezzi je brez težav zaključil eno izmed najlepših moštvenih akcij v letošnji sezoni.

Poglejte si jo v videoposnetku, ne bo vam žal.