© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
15.01.2015 22:55:59

Niso obupali, toda v nedogled ne bodo čakali

Pri Bologni še vedno držijo pesti, da si bo Josip Iličić premislil in se jim pridružil v boju za napredovanje med italijansko elito.

Bolje in prijetneje bi bilo, če bi lahko o Josipu Iličiću praktično vsak dan pisali zaradi odličnih iger, enkratnih potez, mojstrskih zadetkov in zanimanju največjih klubov v Evropi. Žal temu ni tako, v zadnjih mesecih je bil Jojo več ali manj v središču medijske pozornosti zgolj zaradi negativnih stvari. Pred časom se je tako sporekel s Srečkom Katancem, nato je sprejel kontroverzno odločitev, da ne bo več igral za reprezentanco, dokler bo na njeni klopi sedel Ljubljančan. Ko ima hudič mlade, jih ima veliko, tako je bilo tudi v Iličićevem primeru. Zatem so namreč sledile še težave v klubu, v Fiorentini se je v nekaj tednih vse postavilo povsem na glavo. Od ljubljenca navijačev je postal njihov sovražnik, hrbet mu je obrnila tudi uprava. Zdaj je na izhodnih vratih, vsakodnevno pa se o njem govori zaradi tega, ker nikakor ne pride do tega tako pričakovanega in že neštetokrat napovedanega prestopa drugam.

Še najbolj konkretno ponudbo je v Firence poslala Bologna, a kaj, ko Gorenjca selitev v drugo ligo menda ne zanima. Na stadionu Artemio Franchi ga še naprej prepričujejo, naj vendarle gre, tudi številni znani italijanski nogometni mediji razpredajo o tem, da bi zanj morda res bilo najbolje, če bi odšel v Bologno, se tam spravil v red in obudil kariero. Ampak Iličić je menda trmast kot le kaj in nikakor noče pristati na selitev v nižji rang tekmovanja. Glede na to bi lahko rekli, da je torej zadeva zaključena, toda ne v Italiji. Tam gre prej pričakovati še kakšen zaplet …

V CONI PREMIŠLJEVANJA
Tudi pri Bologni pa kljub Iličićevi zadržanosti še niso obupali. "Drži, kar se poroča: dogovorili smo se s Fiorentini glede Iličića," je potrdil novi direktor Bologne Pantaleo Corvino in nadaljeval: "Toda fant je še vedno v coni resnega premišljevanja. Ne preostane nam drugega, kot da počakamo. Bomo videli, kaj se bo zgodilo." Bivši italijanski reprezentant Marco Di Vaio, ki se je kot uradnik vrnil v svoj nekdanji klub, je dodal: "Iličić ima tudi druge ponudbe, mi pa smo naredili, kar smo želeli. Več ne moremo, vse je odvisno od igralca. Kako se bo odločil, pa vam bomo sporočili, ko bomo dobili njegov odgovor. Je pa to vsekakor priložnost in za nas in tudi zanj. Ampak v nedogled jasno ne bomo čakali."