© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
15.01.2015 21:37:12

Koliko vas je? Hm, 35? Uh, preveč!

vszi

V soboto se bo začel afriški pokal narodov, ki pa bo glede marsičesa nekaj posebnega.

Letošnji afriški pokal narodov je čisto prava komedija zmešnjav in neverjetnih zapletov. Sprva je bilo rečeno, da ga bo organiziral Maroko. Toda ko je v Afriki izbruhnila epidemija ebole, so se Maročani prestrašili, stisnili rep med noge in sprejeli zanje pogubno odločitev: odpovedali so se organizaciji. Ker so to storili tik pred zdajci, je bila jeza odgovornih kakopak gromozanska. Tako velika, da so Maročane gladko izključili iz tekmovanja. Nato pa so se mogli soočiti z neprijetno zadevo: dobiti nekoga, ki bo pet pred dvanajsto sprejel izziv in gostil najboljše reprezentance na črni celini. "Hvala. Ampak ne hvala!" je bil odgovor v Egiptu, Gani, Južni Afriki in Sudanu, tudi Angolci niso bili za, izgovorili so se, da nimajo dovolj denarja. Na koncu je roko v zrak dvignila Ekvatorialna Gvineja. Vse lepo in prav, če ni že zdaj, tik pred začetkom bojev, jasno, da brez precejšnjih zapletov ne bo šlo.

Kot prvi so svoje nezadovoljstvo izrazili v ekspediciji Konga. Ko so prišli na prizorišče tekmovanja, jih je namreč čakalo neljubo presenečenje. V hotelu, ki so ga jim ga namenili organizatorji, ni bilo dovolj prostora za vse člane odprave! "Člani mojega strokovnega štaba nimajo kje spati, tudi pri igralci se pojavljajo težave glede nastanitve. Šli smo malce naokoli, da bi kje drugje dobili za spati, pa nismo imeli sreče," ne more verjeti francoski selektor Kongovcev Claude Le Roy.

"Kot da to še ne bi bilo vse, so tukaj še druge nevšečnosti. Ko sem si želel umiti roke, recimo ni bilo vode. Iz pipe ni prišlo nič. Pa električni kabli. Visijo vse povprek. Elektrika malo je, malo je ni," je razpredal izkušeni Francoz, a se nato za konec tudi pošalil. S ščepcem cinizma, a vseeno: "Nisem razočaran, to sem pričakoval. Saj ne, da bi želel hotel s petimi zvezdicami, le nekaj čistega. No, ampak če se bomo prebili naprej, bodo nekateri odšli domov in potem bo več prostora. Potem bomo morda dobili lep hotel."