© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
31.08.2014 11:47:49

Živca pozdravil tudi Vassiljev

Arsen Perić

Triindvajsetletni Primorec je s poljskim prvoligašem Piast Gliwice podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja sodelovanja.

Domžalčani so v pričakovanju derbija z Mariborom ostali brez pomembnega člena ekipe, vendar so v dvoboju z vijoličastimi kljub temu dosegli namen in zmagali sedmič zapored. Sedmič zapored brez prejetega gola. Luka Elsner ni mogel računati na usluge Saše Aleksandra Živca, pri tem bo ostalo tudi v prihodnje.

Triindvajsetletni Primorec bo kariero nadaljeval v poljski prvoligaški druščini. Okrepil je Piast Gliwice, njegovi novi soigralci so se v sedmem prvenstvenem krogu veselili prve zmage, pred svojimi navijači so bili s 3:0 boljši od ekipe Zawisza Bydgoszcz.

Saša Aleksander Živec je podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja sodelovanja za dodatnih 12 mesecev, v slačilnici pa se je pridružil tudi staremu znancu s slovenskega prvoligaškega prizorišča Konstantinu Vassiljevu.

"Občutki so sladko-grenki. Veseli smo, da so Domžale še enemu igralcu omogočile prehod na višjo raven nogometa, kot jo lahko ponudimo sami. Hkrati je to dodatna motivacija za vse igralce, ki se bodo še naprej udejstvovali v našem klubu. Zadovoljni smo tudi s finančnimi učinki prestopa, saj so slednji za naš klub nujni in predstavljajo večino prihodkov našega proračuna," je o prestopu povedal športni direktor Matej Oražem in nadaljeval: "Zavedamo se, kaj nam je Živec pomenil in kakšen je bil njegov prispevek h kakovosti naše zasedbe. To bo težko nadomestiti, vendar smo prepričani, da imamo znotraj ekipe dovolj močno konkurenco in da zaradi njegovega odhoda kvaliteta moštva ne bi smela preveč trpeti. Ni pa izključeno, da bomo poizkušali v prihodnjih dneh ekipo okrepiti s katerim izmed prostih igralcev.«

Saša Aleksander Živec je bil član NK Domžale od februarja 2012. V dveh letih in pol, od tega je leto dni preživel na posoji pri Gorici, je ob Kamniški Bistrici zbral 27 nastopov in dosegel 10 golov. V tej sezoni je bil standardni član prve enajsterice in se enkrat vpisal med strelce. Edini gol je dosegel prav na svoji zadnji tekmi za Domžale, ko je na Bonifiki poskrbel za minimalno zmago proti Kopru.