© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.08.2014 17:23:13

Song spet v Londonu

Nekdanji vezist londonskega Arsenala, Kamerunec Alex Song, ki je zadnji dve leti član Barcelone, bo po novem znova igral v Londonu. Katalonci so namreč 26-letnega nogometaša do konca sezone posodili West Hamu.

Alex Song si pri Barceloni nikakor ni mogel priboriti mesta v začetni postavi, v zadnjih dveh sezonah je za Katalonce zbral le 39 nastopov. Pri Arsenalu mu je šlo precej bolje, saj je zanj odigral 206 tekem. Song je poklicno pot začel pri francoski Bastii, za kamerunsko reprezentanco pa je zbral 46 nastopov.

Song je tako že osma poletna okrepitev Westa Hama, pred njim so Londončani pripeljali še Maura Zarateja, Cheikhouja Kouyateja, Ennerja Valencio, Diafraja Sakhoja, Carla Jenkinsona, Aarona Cresswella in Diega Poyeta.

West Hamov tekmec iz elitne angleške lige West Bromwich Albion pa je v svoje vrste pripeljal argentinskega krilnega igralca Sebastiana Blanca. Šestindvajsetletnik je bil zadnja tri leta in pol član Metalista iz Harkiva, imel je nekaj težav s poškodbami, na 68 ligaških tekmah pa je za ukrajinskega prvoligaša dosegel deset zadetkov.