© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.09.2024 10:35:00

Joj, Beni ... Malenkost ga je ločila od - popolnega hat-tricka, redek podvig bi mu uspel, če ...

Saj veste, v vsakem dosežku je mogoče najti tudi - pomanjkljivost.

Šalo na stran, toda v Angliji, kjer so si izraz hat-trick za tri zadetke na eni sami tekmi izmislili, te stvari jemljejo zelo resno. In čeprav je vsak hat-trick vreden izjemnega občudovanja - za nekaj prav posebnega in najbolj redkega velja hat-trick, o katerega izraziti posebnosti govori že njegovo ime. Popoln hat-trick. Gre za tri zadetke, ki jih igralec na isti tekmi doseže tako, da enega zabije z desnico, enega z levico in enega z glavo. In prav neverjetno je, kako blizu je bil Benjamin Šeško temu dosežku. 

Njegov prvi gol, tista izjemna mojstrovina po preigravanju štirih Kazahstancev in zaključku s spodkopavanjem žoge, je bila zaključena z desno nogo. Zadnji, tretji zadetek na tekmi je Beni zabil z levo nogo. Potem pa je tukaj gol, ki ga je Šeško dosegel vmes. Zaključil je povsem sam na golovi črti in žogo z vso močjo zabil v gol, kar je storil z ... desnico. Čeprav je imel toliko prostora in časa, da bi to lahko naredil s praktično čimerkoli, pravzaprav z malodane katerimkoli delom telesa. 

"A če bi ga lahko dal s čimerkoli, potem vseeno šteje kot popolni hat-trick?" se je z novinarji šalil po tekmi v mešani coni, ko smo ga na to opozorili. Oziroma ga sploh ni bilo treba opozoriti, kajti to mini pomanjkljivost svojega dosežka je seveda poznal že prej. "Zdaj, ko vrtim nazaj, sem pri drugem golu seveda imel možnost v mrežo brcniti z levo, a takrat sem se odločil, da sem jo zabil z vso močjo z desno. Morda bi pomislil na to, če bi se to zgodilo pri tretjem golu, takrat pa sem hotel le čim prej zabiti in gremo naprej," je nasmejan pojasnil v svojem slogu.