© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.09.2024 10:16:09

Beni Šeško navdušil 'Balkan': Nore besede o izjemnem slovenskem napadalcu!

Martin Metelko

Slovenija je v drugem krogu lige narodov s 3:0 premagala Kazahstan, pod vse tri gole pa se je podpisal Benjamin Šeško.

In to kakšne tri zadetke. Prvega je dosegel po fantastičnem slalomu in še lepšem zaključku, pri drugem je žogo zgolj potisnil v mrežo, pri tretjem pa je skočil pod oblake in jo z glavo poslal za hrbet nemočnega kazahstanskega vratarja. 

Hat-trick Šeška seveda odmeva povsod po Evropi. O njem so se razpisali tako Nemci kot Španci, jasno pa, da je ena glavnih športnih tem tudi 'na Balkanu', v državah nekdanje Jugoslavije. 

"Ibrahimovićevska partija Benija Šeška! Fant se razvija v napadalca najvišje ravni," se glasi prost prevod srbskega Mozzartsporta, kjer so podrobno opisali prvi gol slovenskega napadalca. "Šeško je bil posebej navdahnjen. Dosegel je hat'trick v 40 minutah, njegov prvi gol pa je bil prava mojstrovina. 'Ibrahimovićevsko', če vam je ljubše. Sprejel je žogo daleč od gola, na več kot 30 metrih, potem pa krenil v solo akcijo, značilno za Zlatana v mlajših dneh. Nanizal je na poti do mreže štiri nasprotnike in nato spektakularno zaključil. Dovolj, da bo ta gol verjetno razglašen za najlepšega v tem krogu lige narodov," so zapisali pri Mozzartsportu. 

"Mimo nasprotnikov gre kot Ibra, zabija kot Messi. Poglejte sijajen hat-trick slovenskega 'killerja'" bi bil prost prevod hrvaških Sportskih Novosti, kjer so prav tako pisali hvalospeve na račun Benjamina Šeška. In poudarili, da je odlični Slovenec v reprezentančnem dresu dosegel že več golov kot hrvaška napadalca Bruno Petković in Ante Budimir skupaj, čeprav je star šele 21 let. 

"Neverjetna partija Benjamina Šeška. Preigral štiri tekmece, nato še 'lobal' vratarja. Potem je zabil še dva gola," piše denimo športni portal iz BiH sport.ba, portal podobnega imena sportsport.ba pa je zapisal: "Šeško uničil Kazahstance, v delirij spravil Slovence, po tekmi pa dobro vedel, kaj bo naredil." Na omenjenem portalu so izpostavili, da je Šeško po tekmi domov odnesel žogo, s katero je zabil hat-trick. Nekaj, kar je postala stalna praksa v nogometu ...