© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.09.2024 09:22:44

Kek si je privoščil gostujočega novinarja: Ste vi njegov menedžer? Tega se pa ne sprašuje ...

Martin Metelko

Slovenski selektor Matjaž Kek je bil po tekmi s Kazahstanom razumljivo dobre volje, Slovenija je namreč slavila s kar 3:0.

Na novinarski konferenci po koncu obračuna je bil izkušeni slovenski strokovnjak zelo hudomušno razpoložen, privoščil pa si je predvsem kazahstanskega novinarja, ki mu je postavil dve vprašanji. Prvo je bilo povezano z Jakobom Novakom, nekdanjim nogometašem Celja in Olimpije, ki trenutno igra v Kazahstanu za tamkajšnjega prvoligaša Atyrau. Ker je bil Novak v preteklosti član pravzaprav vseh mlajših selekcij slovenske izbrane vrste, ga je novinar povprašal, ali morda razmišlja tudi o tem, da bi ga vpoklical v člansko reprezentanco. 

"To je sicer tiskovna konferenca o tekmi med A reprezentancama Slovenije in Kazahstana. Ampak … Jaz sem že nič kolikokrat našim novinarjem povedal, da si Slovenija ne sme dovoliti, da ji pobegne kateri koli igralec, ki ima željo igrati za Slovenijo. Tako kot gledamo na vse ostale, bomo vrgli pogled tudi na Kazahstan. In seveda, če je kakovosten in če ima željo igrati za Slovenijo, upam, da nam bo lahko pomagal," je odgovoril slovenski selektor, se namuznil. In končal v šaljivem tonu: "Kaj ste vi njegov menedžer?" 

Če je bil pri vprašanju o Novaku še bolj ali manj hudomušen, pa je bil pri naslednjem vprašanju istega kazahstanskega novinarja zgolj še 'hud'. No, bolj bi rekli nejevoljen, kajti Kazahstanca je zanimalo, ali je zdajšnja reprezentanca Kazahstana boljša ali slabša od tiste, s katero se je Slovenija merila v kvalifikacijah za Euro, ko jo je s klopi vodil Magomed Adiev. "Bolje, da se ne poznava malce boljše, ker to zdaj ne bi bilo enostavno," je svoj odgovor začel Kek. In nadaljeval: "Sprašujete me stvari, o katerih se ne sprašuje. Ocenjevati situacijo novembra in ocenjevati situacijo danes je zelo težko. Prejšnji selektor je naredil enega največjih uspehov kazahstanskega nogometa. Čerčesov je moj nasprotnik bil že v številnih težkih tekmah. Ampak bodite prepričani, da ne bom govoril in ocenjeval dela svojih stanovskih kolegov."