© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.08.2021 17:08:04

BOMBA NA LETALIŠČU! Nogometaši Bayerna čakali na vkrcanje, POTEM PA ŠOK!

Profimedia

Nogometaši Bayerna so včeraj z 12:0 v gosteh povsem dotolkli četrtoligaša Bremerja iz Bremna ter se uvrstili v drugi krog pokalnega tekmovanja.

Bavarci so polni samozavesti po visoki zmagi odšli na letališče v Bremnu, kjer jih je čakalo letalo, ki naj bi jih odpeljalo v München. Potem pa šok: polet je bil odpovedan zaradi - bombe. Zaradi ogromne 500-kilogramske bombe. Nikomur ni bilo nič jasno, v današnjih časih človek pač najprej pomisli na teroristični napad.

No, kmalu zatem je postalo jasno, da ni nobene nevarnosti. Letališče v Bremnu je namreč sredi prenove, delavci pa so sredi gradbenih del naleteli na ogromno ameriško bombo iz druge svetovne vojne. Prišli so pirotehniki, da bi bombo deaktivirali, še pred tem pa so evakuirali 500-metrsko območje, izpraznili letališče in seveda odpovedali vse lete.

Bayernova delegacija je tako podaljšala bivanje v polmilijonskem mestu na severu Nemčije. Nemški prvaki so prenočili in pričakovali, da bodo proti Bavarski odleteli danes zjutraj. Tako so jim obljubili. Vendar, bomba ni šala, še posebej 500-kilogramska, zato se je proces deaktivacije zavlekel. In prišle so nove odpovedi letov.

Nogometaši Bayerna so bili v času nastajanja tega zapisa še vedno v Bremnu. Nasmehi zaradi izdatne zmage in pol ducata zadetkov so izginili, v soboto namreč Bavarce čaka prvenstvena tekma s Hertho v gosteh - na drugem koncu Nemčije. Kot kaže jo bodo iz Bremna mahnili kar direktno v Berlin.