© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.08.2021 16:30:11

POZOR, POZOR! Slovaško je pred tekmo s Slovenijo okrepil – ARGENTINEC

Profimedia

Slovenske nogometaše čakajo v prihodnjih dneh tri izjemno pomembne tekme v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Varovanci Matjaža Keka se bodo v Stožicah pomerili s Slovaki (v sredo ob 20.45) in z Malto (prihodnjo soboto ob 18. uri), v torek, 7. septembra, pa jih čaka obračun s Hrvaško v Splitu (ob 20.45).

A kot pravijo trenerji, češ da vedno razmišljajo le o prvi naslednji tekmi, je vsa pozornost Slovencev usmerjena k tekmi s Slovaško. Slednja je stara znanka, saj sta se reprezentanci s podobnima imenoma in podobnima državnima zastavama od začetka devetdesetih srečali že sedemkrat - trikrat je bila uspešnejša Slovenija, dvakrat Slovaška, dva dvoboja pa sta se končala brez zmagovalca.

Obe reprezentanci sta trikrat zaigrali na velikem tekmovanju, toda slovenske uvrstitve imajo že daljšo brado. Ko so se fantje s Triglavom na prsih zadnjič uvrstili (na SP leta 2010), so Slovaki debitirali na velikem tekmovanju, bili pa so tudi udeleženci zadnjih dveh evropskih prvenstev.

Slovaška je na letošnjem (od lani preloženem) Euru z 2:1 premagala Poljsko, izgubila pa s Švedsko (1:0) in Španijo (5:0). V teh kvalifikacijah je najprej remizirala na Cipru in z Malto doma, potem pa odpravila Rusijo.


Pred tekmo v Ljubljani se je od dresa z državnim grbom poslovil napadalec Michal Duriš. Selektor Štefan Tarkovič je na novinarski konferenci povedal: "Ob tej priložnosti se mu želim zahvaliti za vzorno nastopanje. Velikokrat nam je pomagal. Izgubili smo kakovostnega igralca."

Na drugi strani je Slovaška močnejša za Argentinca Vernona De Marca, ki je prejel slovaško državljanstvo. "Vernon je po težavah s pridobitvijo potnega lista zdaj na voljo in nam lahko pomaga," je dejal Tarkovič. Argentinski branilec sicer brani barve bratislavskega Slovana.

Steber slovaške izbrane vrste je še vedno Marek Hamšik, s 129 nastopi in 26 zadetki je vodilni tako na lestvici nastopov kot tudi zadetkov.

de marco
Vernon De Marco
Profimedia