© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
05.10.2018 10:03:37

SAMIR HANDANOVIĆ ponovno v reprezentanci? TO SO BESEDE, ki vam bodo gotovo dale misliti!

Ali bi Samirja Handanovića morali prepričati, da spet začne braniti za slovensko reprezentanco, in kako bi to storili?

Košarica Jana Oblaka slovenski reprezentanci močno odmeva v slovenski športni javnosti. Številni menijo, da bi morali ponovno aktivirati še enega odličnega slovenskega vratarja Samirja Handanovića, ki ima v idealnih okoliščinah pred seboj še kar nekaj let branjenja na najvišji ravni. Kaj pa na to pravijo slovenski nogometni strokovnjaki?

Mladen Dabanović
Sam bi Samirja vsekakor poskušal prepričati, da si premisli in spet začne braniti za Slovenijo. Je v res vrhunski formi, poleg tega je dovolj karizmatičen in takšnega ta reprezentanca vsekakor potrebuje. Da je svoje mesto odstopil Janu Oblaku, je bila njegova gentlemanska poteza, nisem pa seznanjen s tem, da bi pri njem šlo za kakšne stare zamere. Z njim bi se vsekakor kazalo usesti in pogovoriti. Imamo dva super kvalitetna vratarja in dejstvo, da nihče od njiju ne brani za reprezentanco, gotovo ni v redu.


Branko Zupan
Samir je tisti, ki mora za kaj takega pokazati interes. Kot vemo, so bili v preteklosti določeni dogodki, ki so ga pripeljali do tega, da je za reprezentanco prenehal braniti. Ne vemo, koliko je na te stvari uspel pozabiti, zdaj so pri reprezentanci tudi drugi ljudje kot takrat. Tisti, ki so, bi se morali pozanimati, ali je morda spet pripravljen braniti za Slovenijo, in ga, če to je, povabiti na razgovor. Pravi profesionalci se vedno odzovejo na odkrit dialog. Tudi za njegovo kariero bi bilo bolje, da se dokazuje na reprezentančni sceni.


Jože Prelogar
Če se je Samir odločil, da za reprezentanco ne bo več branil, potem je to težko. S takšno potezo bi na neki način degradirali druge igralce, predvsem trenutnega prvega vratarja Vida Belca. Če bi za vrnitev začeli prepričevati Samirja, bi Belcu izkazali nezaupnico. Logično bi bilo, da imata stroka in selektor že pripravljen neki koncept za naprej in vračanje nekoga, ki se je od reprezentance že poslovil, v ta koncept gotovo ne spada. Razumem pa tudi Kavčiča, ki je zdaj pod še večjim pritiskom, reši ga lahko le rezultat.


Marko Simeunović
Če gledam z očmi navijača, bi mi bilo to seveda všeč. Če že Oblak ne pride, zakaj ne Handanović? Če pa se postavim v njegovo kožo, se zagotovo ne bi več vračal in se o tem niti ne bi pogovarjal. Zdaj, ko Jan trenutno noče braniti, bi bil pa spet dober Samir, ki bi tako izpadel kot nekakšna izbira B. On je tej reprezentanci dal svoje, se od nje poslovil in vprašanje je, za kako dolgo bi se spet vrnil. Ko bi bil Oblak nazaj, bi se hitro lahko pojavila kakšna trenja, slaba volja in tako naprej. Zveza naj vso energijo raje vloži v vrnitev Oblaka.


Bojan Prašnikar
To je odločitev selektorja, ki mora presoditi, ali je to za slovensko reprezentanco zanimivo in ali je sploh možno. Prišlo je do razhodov, tudi Samir se je od te reprezentance poslovil in težko, da bi si zdaj premislil ter prišel nazaj. Res je, da naj bi glede na naravo stvari za reprezentanco igrali najboljši, med katere Samir zagotovo spada. Vprašanje pa je, kakšne so za njegovo vrnitev realne možnosti, sploh, če se spomnimo določenih odzivov ob njegovem odhodu. Sam mislim, da bi se za vrnitev v reprezentanco zelo težko odločil.