© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.10.2018 18:16:46

NIJE U ŠOLDIMA SVE! Hrvaški selektor ODBIL ponudbo, ki se jo ne zavrača

SN

Zlatko Dalić razveselil pristaše Vatrenih in zavrnil ponudbo, ki se jo ne zavrača.

Potem, ko je Hrvaško popeljal do drugega mesta na svetovnem prvenstvu, je 51-letni Zlatko Dalić postal iskana roba. Na njegov naslov so prihajale številne bolj ali manj mamljive ponudbe, med drugim se ga je povezovalo z egipčansko, kolumbijsko, japonsko, iransko in južnokorejsko reprezentanco. Zdaj je na svoj naslov prejel še eno zelo mamljivo ponudbo.

Ponudba je prišla s Kitajske, novega nogometnega El Dorada. Za zdaj še neimenovani prvoligaš mu je ponudil osem milijonov evrov na leto, ob raznoraznih bonusih pa bi lahko v treh letih pokasiral reci in piši 30 milijonov.

Dalić je sicer avgusta podaljšal pogodbo s hrvaško zvezo vse do konca EP 2020, toda ob tovrstni ponudbi bi kaj lahko prišlo do predčasne ločitve. Ker kuj železo dokler je vroče. Ker je to ena tistih ponudb, ki se jih ne zavrača. Neimenovani kitajski prvoligaš - številno so prepričani, da gre za Tianjin Quanjian, ki se je v teh dneh razšel s Paulom Souso - je želel odgovor do konca tedna, dobil ga je že danes.

A ne takšnega kot se ga je nadejal, Dalić je namreč ponudbo, ki se jo ne zavrača - zavrnil. "Ponudba je resnična. Kitajci so bili na Hrvaškem in povišali ponudbo, toda ostajam osredotočen na reprezentanco ter tekmi z Anglijo in Jordanijo. Nije u šoldima vse (denar ni vse, op.p.)," je skozi smeh za RTL pojasnil Dalić.

Na Kitajskem bi zaslužil vsaj osem milijonov letno, prvi obrok pa bi dobil na račun že pet dni po podpisu pogodbe. Če bi osvojil naslov prvaka v prvi sezoni bi pokasiral dodatna dva milijona, drugo mesto bi mu prineslo pol milijona, slavje v pokalu pa 1.5 milijona. Kot selektor Hrvaške letno bojda zasluži milijon evrov. A... kot je dejal sam oziroma v slogu tiste neuradne hrvaške himne na mundialu v Rusiji. "Nije u šoldima vse."