© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
04.10.2018 13:16:40

Poškodbe povzročajo preglavice španskemu selektorju

Španski nogometni reprezentant Diego Costo bo zaradi poškodbe znova izpustil reprezentančne nastope. Costa še čaka na podrobnosti o poškodbi stegenske mišice, ki jo je utrpel na tekmi Atletica z Bruggem v sredo, a ga je španski selektor Luis Enrique že izpustil s seznama reprezentantov za prihodnji tekmi lige narodov.

Napadalec Atletica je odšepal z igrišča v drugem polčasu tekme, ki so jo Madridčani dobili s 3:1. Zaradi poškodbe bo najbrž izpustil tudi tekmo španskega državnega prvenstva z Realom Betisom v nedeljo, vsekakor pa ga po odločitvi Enriqueja ne bo na reprezentančnih preizkušnjah z Walesom in Anglijo v drugem ciklu lige narodov, ki se začne prihodnji teden, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

To je na reprezentančni ravni nov udarec za 29-letnega v Braziliji rojenega nogometaša, saj je septembra zaradi osebnih razlogov izpustil uvodni tekmi lige narodov.

Atletico je na sredini tekmi doživel še en udarec, saj je z igrišča po prvem polčasu zaradi poškodbe moral tudi njihov urugvajski branilec Jose Gimenez.

Španija pa bo zaradi poškodb na prihodnjih tekmah še brez Isca, Danija Carvajala, Iniga Martineza in Sergija Roberta. Enrique se je tako odločil prvič v izbrano vrsto vpoklicati branilca Wolverhamptna Jonnyja Otta, sicer posojenega igralca Atletica. Ponovno je na reprezentančni seznam uvrstil še Marca Bartro (Real Betis), Paca Alcacra (Borussia Dortmund) in Kokeja (Atletico Madrid).