© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
04.10.2018 10:47:41

Bo nekdanji HRVAŠKI REPREZENTANT okrepil Muro? Ponujamo RESNICO iz prve roke!

Aleš Cipot/Fotolens

Jurica Buljat se lahko pohvali z nadvse razgibano kariero.

V sredinem dopoldnevu je na ravnici odjeknila informacija, da bi utegnila Mura dobiti odmevno okrepitev. Kot je poročala Nogomania, naj bi bil pred vati prvoligaša iz Murske Sobote hrvaški branilec Jurica Buljat. Gre za otroka Zadra, ki je v svoji karieri igral tudi za splitski Hajduk in številne druge klube; bil je v Izraelu pri Maccabiju iz Haife in tudi v Nemčiji pri Energie Cottbusu, igral je v Ukrajini (Metalist), Uzbekistanu (Bunyodkor in Pakhtakor) in Belorusiji (BATE Borisov), nazadnje je bil v Bolgariji, kjer je nosil dres Lokomotiva iz Plovdiva. Na vrhuncu svoje kariere je danes 32-letni osrednji branilec zaigral celo za člansko reprezentanco Hrvaške! V kockastem dresu je zbral dva nastopa, oba leta 2010, ko je dobil priložnost na prijateljskih tekmah z Norveško in Estonijo, trenutno je brez kluba.

Kakopak smo želeli dobiti potrditev informacije. "Ne bo ga k nam. Drži, da smo opravili določene pogovore, vendar dogovora o sodelovanju nismo sklenili," je bil jasen podpredsednik in športni direktor Mure Denis Rajbar. O podrobnostih ni želel govoriti, toda menda pripravljenost izkušenega Hrvata v tem trenutku ni na želeni ravni, na ravnici pa naj bi bil pripravljen ostati le do zimskega premora, v takšen posel Prekmurci naposled niso privolili.

buljat jm
CROPIX
A seveda je prekmurska prestolnica takšno nogometno okolje, da so po številnih lokalih namigovanja o morebitnih novih močeh ’na tapeti’ skoraj dnevno. "Nenehno smo pozorni, če bi se na tržišču pojavilo kaj zanimivega. Spremljamo dogajanje, vendar v tem trenutku ni nič oprijemljivega," se je odzval Denis Rajbar.