© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.10.2017 07:56:07

ALEKSANDER ČEFERIN ZELO ODKRITO: Tujec za selektorja po vzoru košarke? POZOR, skrivnost je v MESSIJU in MBAPPEJU ...

Aleksander Čeferin
Aleksander Čeferin
M24.si

Predsednik Uefe je nekdanji predsednik NZS se je v pogovoru za Večer na zanimiv lačin lotil odgovora na večno vprašanje.

Torej, ali je za Slovenijo prava pot imenovanje tujega nogometnega selektorja, tako kot je to na primeru Igorja Kokoškova nazadnje tako zelo uspešno naredila košarkarska zveza. "Pozor. Kokoškov ima v ekipi Dragića in Dončića, 'nogometna Messija in Mbapeja'. Dragić je eden top playmakerjev lige NBA, Dončić je najbolj talentiran na svetu ta hip in bo morda številka ena na naboru. Fantje so super, energija in kemija je, dajmo biti realni. Ogledal sem si finale v Turčiji, kjer so mi Turki rekli: Dragić je kot Messi. Težko je reči, ali sem za tujca. Bo že zveza vedela, kako; prav je, da se odločita predsednik in izvršni odbor," je bil zelo slikovit v obsežnem intervjuju za Večer. 

"Res se ne bi želel izrekati. Karkoli bom rekel, bo narobe. Če bo slučajno ta, ki ga imenujem, bodo rekli, da sem ga jaz postavil, če ne bo, pa bodo rekli, glej, predsednik Uefe, pa nima nobenega vpliva. Mojstri. Prepričan sem, da nihče ne ve, kaj se lahko zgodi. Včasih vse narobe delaš, pa se ti vse izide, včasih vse prav, pa ti ne gre. Tudi to je čar športa. To je odločitev predsednika NZS in izvršnega odbora. Jaz s tem nimam nič. Sem samo še navijač," pa se je ob tem izrekel (oziroma se ni izrekel) tudi nasploh na temo tega, kdo naj bo novi slovenski selektor. 

Sicer pa si celoten intervju s predsednikom Uefe lahko preberete na tej povezavi.